Home Info Sramota: Kandidati za narodne poslanike gaze pešake, tuku, kradu…

Sramota: Kandidati za narodne poslanike gaze pešake, tuku, kradu…

redakcija

Na izbornim listama stranaka za parlamentarne izbore nalaze se pojedinci koji ne poštuju saobraćajne propise, pijanice, nasilnici…

Doktor Mileta Poskurica iz Kragujevca je 2010. godine naočigled policije u pijanom stanju vozio automobil u kontrasmeru, a zatim po stepeništu. Ipak, to ga nije sprečilo da se i ovog puta nađe na izbornoj listi Srpske napredne stranke, a u odnosu na izbore 2012. godine, napredovao je za 12 mesta, sa 40. na 28. mesto.

Dobro je, bar, što mesta na listi nije bilo za Dragana Čolića iz Smedereva, koji je pijan automobilom udario dečaka na pešačkom prelazu i pobegao sa mesta nesreće.

Poskurica nije jedini kandidat za poslanika koji zbog svog neprimerenog ponašanja ne zaslužuje da se nađe u najvišem zakonodavnom telu. Ni socijalisti ne odustaju od svojih “grešnika”. I primer SPS pokazuje da su ispadi na javnim mestima siguran put ka napredovanju. Iako su male šanse da zaista uđe u Parlament, na listi koalicije SPS/PUPS/JS ponovo se našlo mesto za Žikicu Nestorovića, diplomiranog ekonomistu iz Leskovca. On je sa 131. mesta napredovao na 121, a ostao je zapamćen po tome što je pre nekoliko godina angažovao obnažene igračice na Roštiljijadi. U vreme dok je bio direktor Turističke organizacije Leskovca, gole devojke su na toj manifestaciji igrale usred bela dana na tezgama.
 
I Dejan Manić iz Vranja će i ovog puta biti kandidat socijalista za poslaničke klupe. Na izborima 2012. godine bio je na 235. mestu, a ovog puta na 191. Mediji su pisali da je Manić 2010. godine službenim “audijem” sa 1,03 promila alkohola u krvi oborio i teško povredio pešaka iz Vranjske Banje. Kasnije je negirao da je bio pijan i izjavio da je sve zbog čaja s rumom. Nije to kraj Manićevih ispada. Sud u Vranju ga je optužio za napad na policajca 2008. godine u kafani „Calabrčak“. Nakon što je gazda pomenutog objekta rekao da je fajront, Manić je nasrnuo na policajca.

Na poslaničkoj listi DSS se na 61. mestu našao i gradonačelnik Bosilegrada Vladimir Zaharijev, koji je poznat po svojim igračkim vratolomijama, a na jednom od veselja je od zanosa čak i pao. Meštani kažu da lokalne svadbe ne propušta.

– Odmalena cela moja familija i ja, čim čujemo kolo, skačemo, srce nam zaigra. Ljudi zato glasaju za mene. Poznato je da sam veseo čovek i da igram taj disko-folk – izjavio je on svojevremeno. Na Jutjubu ima nekoliko urnebesnih video-zapisa na kojima Zaharijev demonstrira svoje igračko umeće.

Na listi Srpske radikalne stranke ovoga puta će se naći “obrazovac” Mladen Obradović koji je pravosnažno osuđen na četiri meseca kućnog zatvora zbog širenja rasne i druge diskriminacije pred otkazanu Paradu ponosa u septembru 2009. godine. Kako lista SRS još nije zvanično predata, nije poznato na kojoj će biti poziciji. Ipak, ako se može suditi na osnovu gradske liste gde je četvrti, i na parlamentarnoj mu sledi visoko mesto.

Nekadašnji gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, prošle godine hapšen zbog malverzacija sa novcem namenjenim za sanaciju štete od zemljotresa, nalazi se na listi LDP. Čovek koji je novac žrtava zemljotresa davao i manekenkama za učešće na izborima za mis nalazi se na visokom 19. mestu.

Deca radikala na listi
Na listi SRS za odbornike Skupštine grada Beograda su Aleksandar Šešelj, sin lidera SRS Vojislava Šešelja, i Tara Krasić, ćerka funkcionera SRS Zorana Krasića.

Ivana Mastilović Jasnić/ Lana Gedošević
 

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!