Home Info SPS, URS i SNS za smenu vlasti u Smederevu

SPS, URS i SNS za smenu vlasti u Smederevu

redakcija

 

Socijalistička partija Srbije (SPS), Ujedinjeni regioni Srbije (URS) i Srpska napredna stranka (SNS) potpisali su u Smederevu sporazum o saradnji kao korak ka formiranju nove lokalne vlasti u tom gradu.
U Smederevu je na vlasti koalicija Pokret za Smederevo, SPS i Demokratska stranka, dok su u opoziciji URS i SNS.
 
Gradonačelnik Smedereva je Jasna Avramović, osnivač Pokreta za Smederevo.
 
Od ukupno 70 odbornika u lokalnom parlamentu, SPS, URS i SNS imaju 24 odbornika.
 
Predsednik URS u Smederevu Milan Dopuđa rekao je agenciji Beta da su potpisnici sporazuma o smeni vlasti u Smederevu u pregovorima sa drugim odbornicima koji bi podržali taj sporazum.
 
Dopuđa je kazao da je sa partnerima u Republici definisana platforma na osnovu koje će pozvati sve odbornike koji hoće da podrže tu inicijativu da svojim glasom učestvuju u formiranju "nove, pravednije vlasti u Smederevu".
 
"Mi ovakvu vlast, predvođenu gradonačelnikom Jasnom Avramović, nećemo podržavati, ali ćemo podržati svaku inicijativu koja će dovesti do formiranja nove, poštenije i odgovornije vlasti" zaključio je Dopuđa.
 
On je naveo da je sporazum dao potpuno drugačiji izraz, novu nadu i šansu za Smederevo da se ozbiljno i odgovorno krene ka formiranju drugačije, bolje vlasti koja će služiti građanima.
 
"Danas smo potpisali sporazum o saradnji u Smederevu što je novi iskorak u političkom životu Smedereva jer definiše programske ciljeve i načela rada Skupštine grada Smedereva i sadrži osam ključnih tačaka za razvoj grada i interese građana" rekao je Dopuđa.
 
On je kazao da se u sporazumu "prvi put ne govori o izmirenjima, ne govori se o kvotama, o podelama partijskog plena ili čega drugog" već o interesima građana.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!