SMEDEREVO – Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata i Sindikalna organizacija u smederevskom "Želvozu" postigli su sporazum sa pregovaračkim timom poslovodstva i dogovorili dinamiku isplate zarada, izjavio je za Tanjug glavni poverenik ASNS-a u fabrici, Dragan Milijašević.

"Pregovarački tim poslovodstva je potpisao Sporazum o isplatama zarada kako bi izbegao štrajk i prihvatio sve zahteve sindikata u vezi sa određivanjem dinamike isplata zarada u celosti", naveo je Milijašević.

Na osnovu potpisanog Sporazuma, oktobarska zarada biće isplaćena do kraja januara, novembarska do 25. februara, decembarska do 20. marta, a januarska zarada u aprilu.

Štrajkački zahtev o povezivanju radnog staža biće rešavan početkom februara, kada će zajednička delegacija sindikata i poslovodstva otići u Vladu Srbije na pregovore o rešavanju ovog pitanja."Ukoliko bude potrebno predstavnici vlasnika i radnici organizovaće protest u Beogradu", kaže Milijašević.

Sindikati u Fabrici železničkih vozila "Želvoz" prethodno su najavili štrajk za danas u 10 časova, kada će radnicima biti pročitan potpisani Sporazum koji definiše dogovorenu dinamiku isplate zarada.