Home InfoDruštvo Sopštenje administratora Građanskog protesta i facebook grupe „ KONCERT VALADA GEORGIEVA-IPAK ĆEMO ODRŽATI“

Sopštenje administratora Građanskog protesta i facebook grupe „ KONCERT VALADA GEORGIEVA-IPAK ĆEMO ODRŽATI“

by redakcija

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

Fejsbuk grupa „Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati“ osnovanа je kao reakcija na otkazivanje koncerta za koje nismo dobili, mi kao građani, nikakvo obrazloženje, kao što ga nije dobio ni sam Georgijev. 
Mogli smo samo da pretpostavimo da je razlog njegova podrška jednom od opozicionih predsedničkih kandidata. Smatrali smo da to je nedopustivo i reagovali prvo kao pojedinci, da bi se zatim okupili u grupu. Smatrali smo da je takvim postupkom organizatora koncerta ili onoga ko je naredio njegovo otkazivanje, povređeno naše pravo da samo biramo šta ćemo slušati, naše pravo na izbor, u krajnjoj liniji, naše pravo na slobodnu misao. 
Povređeno je i pravo samog Georgieva na rad i njegovo slobodno izražavanje. 
Nas je zabolelo to što će sutra neko pomisliti da treba zabraniti neke filmove ili neke knjige ili neke slike jer se njihovo političko opredeljenje ne slaže sa trenutno vladajućim. Zar treba da čekamo da zatvore radnju mog automehaničara ili vašeg frizera jer misle/glasaju drugačije? Zar taj frizer, mehaničar, Georgiev treba da ostanu bez posla jer su se drznuli da iznesu drugačiji stav? Zar taj neko sutra treba da bude neko od nas?

Priznajemo da nismo očekivali, nismo se ni u snu nadali da će ova ideja okupiti ovoliki broj pristalica, trenutno je taj broj    14.000 ljudi. 
Podrška stiže iz cele Srbije, mnogih evropskih zemalja, Amerike, Kanade, nedavno nam se javio drugar sa porukom – Dubai je uz vas!!! Verujemo da će nas biti dovoljno da pokažemo da ideja slobode nije nestala iz ovog grada. Slobodne pesme, slobodne misli, slobodnog  izbora, slobodnog života. 
Vlada Georgiev je podržao naš protest preko društvenih mreža i obećao da će to i lično učiniti u subotu. 

Sve ovo pokrenula je i radi grupa entuzijasta i to isključivo putem Fejsbuka i drugih društvenih mreža, bez ikakve logistike, bez para, bez podrške bilo kojih stranaka i organizaciija. 
I to ne zato što nam je nisu nudili, već što je mi nismo prihvatili. 

Želimo da sačuvamo izvornu ideju, a to je – ovo je spontani, građanski protest. 
Nema politike, nema skrivenih ciljeva, nema para, nema nasilja, nema mržnje. Želimo da sebi i ovom gradu vratimo pravo na slobodu, osmeh, izbor, pesmu. Ovo je prestoni grad, to nas obavezuje na određenu dozu dostojanstva koju samo kao slobodni građani možemo da sačuvamo.
Šta će se u subotu dešavati ne zavisi samo od nas. Protest je prijavljen, sve ostalo zavisi od građana.
Nemamo nikakvih resursa, moraćemo da zamolimo ljude koji su nas podržali za pomoć. Hoće li Vlada pevati, hoće li biti ozvučenja, hoće li to sve trajati pola sata ili duže –  to i nije suština. Suština je da ovo nije koncert i ne želimo da dođu ljudi koji očekuju besplatno ono što je u hali trebalo da plate. Ovo je protest i dovoljno je da se okupimo u što većem broju i pokažemo da se ne bojimo i da smo spremni da čuvamo svoja prava – na slobodu misli, okupljanja, pravo na rad, pravo na slobodu.

GRAĐANSKI PROTEST
FB GRUPA „ KONCERT VLADA GEORGIEVA-IPAK ĆEMO ODRŽATI“

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!