Home Info “Smederevska jesen” koštala više od 25 miliona?!

“Smederevska jesen” koštala više od 25 miliona?!

by redakcija

Iako Organizacioni odbor „Smedereveske jeseni“, koja je ove godine prvi put trajala gotovo mesec dana, još nije obelodanio troškovnik, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, „Novosti“ saznaju da je manifestacija koštala tačno 25 miliona i 603.352 dinara.

Za muzičke programe izdvojeno je više od 10 miliona dinara, dok je rentiranje bine, ozvučenja i prateće opreme koštalo još petinu ove sume. Koncerti su ugovarani posredstvom četiri agencije – pregovaračkim postupkom, bez objavljivanja javnog poziva jer, zbog tehničkih, odnosno umetničkih razloga nabavku mogu izvršiti samo određeni ponuđači. Mada je od Uprave za javne nabavke zatraženo mišljenje o osnovanosti ovog postupka, niti je ono dostavljeno, niti je Centar za kulturu, kao organizator, objavio dokumenta o ugovorenim programima…

Od zakupa javnih površina – za zabavni park, šatore i tezge – Gradska uprava ostvarila je prihod od oko sedam miliona, dok je od donacija pristiglo još gotovo osam miliona dinara. Najviše se „isprsio“ vlasnik izvesnog kafea iz Požarevca, sa 1,3 miliona dinara.

Najskuplji izvođači bili su Aca Lukas, čiji je koncert koštao dva miliona dinara, i Haris Džinović, koji je pevao za nešto više od milion i 250.000 dinara. Za nastup „Balkanike“ plaćeno je 800.000, „Zvezde Granda“ Smederevce su zabavljale za 581.900, a grupa „Piloti“ za 528.000 dinara.

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!