Home InfoDruštvo Smederevo gradi novi vrtić i novu stomatološku ambulantu

Smederevo gradi novi vrtić i novu stomatološku ambulantu

Redakcija

Stomatološka ambulanta Doma zdravlja Smederevo u centru grada biće srušena, i izgrađena nova, dok će na mestu stare biti izgrađen novi vrtić Predškolske ustanove „Naša radost“.

Nedostatak mesta u gradskim vrtićima i neophodna izgradnja nove zgrade za stomatološku ambulantu, privolele su gradsku vlast da u isto vreme pokušaju da reše oba problema.

Sadašnja stomatološka ambulanta u Ulici Despota Stefana, koja se nalazi neposredno uz vrtić „Hajdi“, u samom centru grada, ruinirana je i godinama nije adaptirana (pre par godina menjana je samo stolarija, tačnije prozori) , a kapaciteti su nedovoljni, za trenutne potrebe. Zato je odlučeno da odatle bude izmeštena, i ustupi lokaciju novom vrtiću.

Plan je da se prvo igradi nova zubna ambulanta i to na novoj lokaciji ispred Sportskog centra, pored benzinske stanice koja ne radi,  na placu koji je u vlasništvu grada. Zatim će se sadašnja ambulanta tu premestiti i ostaviti prostor za izgradnju novog vrtića.

Prema projektu, zgrada ambulante će imati dva nivoa, tako da će biti mesta i za specijalističke ordinacije. Prema projektu, koštaće  oko  59 miliona dinara + pdv.

Kada se ambulanta završi, počeće gradnja vrtića. Kako nadležni kažu, očekuje se da bi mališani u novi vrtić mogli da se upisuju već od septembra naredne godine. Izgradnja vrtića koštaće oko 120 miliona dinara, a najveći deo novca obezbeđen je prodajom dve parcele u industrijskoj zoni.
Za  nedostajuća sredstva Grad će konkurisati preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije.

Trenutno se očekuje raspisivanje tendera za izgradnju nove ambulante.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!