Home InfoDruštvo Smederevo gradi akva park

Smederevo gradi akva park

by redakcija

Grad Smederevo će, u saradnji sa privatnim investitorom, izgraditi stambeno-poslovni kompleks “Vinogradi- Carina“ na 70.000 kvadrata sa osam zgrada, tržnim centrom, supermarketom, dečijim obdaništem. 

Ovo je vest stara šest godina. Ovako je 2009. godine iz Direkcije za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište Smedereva najavljen grandiozan projekat, predstavljen i kao prvi model privatno-javnog partnerstva.

Čak su, navodno, počeli pregovori sa investitorom, uz ponudu da grad obezbedi zemljište i projekte za infrastrukturno opremanje, a partner izgradi objekte. Direkcija je, rečeno je tada, završila plan detaljne regulacije za 8,5 ha zemljišta na kom će nići osam velikih lamela sa oko 750 stanova. 
Nakon ovoga, više niko nije ni rečju pomenuo ovaj kapitalni projekat.

Slično je i sa dve godine kasnije najavljenim uređenjem marine. Studiju marine u finansirala je nemačka agencija za tehničku saradnju GTZ.
“Za tri godine treba očekivati da Smederevo bude na karti Evrope sa uređenom marinom po standardima EU”, obećao je tadašnji gradonačelnik Predrag  Umičević. 

Grad Smederevo i austrijska firme "Por Verner i Veber" potpisali su marta 2012. godine ugovor o strateškom javno-privatnom partnerstvu za upravljanje otpadom i stvaranje nove regionalne sanitarne deoponije. Ugovor je, verujemo, na deponiji, jer ni od ovog milionskog projekta nije bilo ništa

O rafineriji Smederevo već svi sve znamo. O nadvožnjaku na Petrijevskoj petlji, takođe. Kao i o univerzitetu. O akva parku na Jugovu, isto. I o atletskoj stazi u Tvrđavi.  I o tome kako je mrmot zavio čokoladicu u foliju…

A što se tiče akva parka iz naslova, izvinjavamo se, jer ga neće biti, kao što nema ni ostalih pobrojnaih stvari ispod naslova. Samo je u duhu priče o lažima koje slušamo godinama.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!