Home Info Smederevo, dunavska marina

Smederevo, dunavska marina

redakcija

 

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić podržao Smederevo u nameri da postane logistički centar za saobraćaj na vodi u regionalnim i evropskim okvirima.
 
Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić podržao je nastojanja rukovodstva Smedereva da taj grad stave u poziciju jednog od najznačajnijih logističkih centara u saobraćaju na vodi, i u regionalnim i evropskim okvirima, saopšteno je iz tog ministarstva.
Mrkonjić je sa gradonačelnicom Smedereva Jasnom Avramović dogovorio dinamiku i redosled radova na ubrzanju realizacije tri planirana projekta – izgradnji moderne rečne marine, trimodalnog centra i rešavanju problema izmeštanja železničkog saobraćaja.
 
On je ocenio da bi se završetkom tih projekata drastično promenila saobraćajna infrastruktura u Smederevu.
 
"To bi doprinelo efikasnijem odvijanju saobraćaja, otvaranju novih radnika i pokretanju novog razvojnog ciklusa, bez kojeg nema poboljšanja ukupne ekonomske situacije i standarda građana", konstatovao je ministar saobraćaja.
 
Prema rečima Mrkonjića, izgradnjom marine Smederevo bi postalo jedan od najreprezentativnijih gradova u celoj regiji.
 
Ovo je od izuzetne važnosti, jer Srbija u vodnom saobraćaju mora da se pozicionira još jače, s obzirom da je i sada jedna od lidera u sprovođenju Dunavske strategije, zaključio je Mrkonjić.

Izvor: RTS

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!