Home InfoHronika Izgoreo u požaru

Izgoreo u požaru

redakcija

Dragoljub Jovanović-Mikeli (53) smrtno je stradao u požaru koji je u noći između nedelje i ponedeljka izbio u njegovoj porodičnoj kući. Poznati smederevski ugostitelj, najverovatnije, ugušio se od dima u vatrenoj stihiji koju je izazvala njegova upaljena cigareta.

Požar u ulici Maršala Tolbuhina 7 u smederevskom naselju Carina buknuo je oko 1.30 iza ponoći. Jovanović je hteo je da popuši cigaretu, ali ga je, kako se pretpostavlja, uhvatio san, a spas iz plamena nije uspeo da nađe.

– Jovanović je sedeo u fotelji, i najverovatnije je zaspao sa upaljenom cigaretom. Došlo je do gušenja, a potom je žrtva izgorela u požaru. U trenutku izbijanja požara na spratu je bio samo Dragoljub, dok su u prizemlju kuće bili njegovi roditelji koji su spavali – kaže istražni sudija Osnovnog suda koji je obavio uviđaj Dragan Rogan.

Požar su lokalizovale vatrogasne ekipe koje su sa dva vozila, prema svedočenju rodbine, stigle dvadesetak minuta nakon poziva. U požaru je potpuno izgoreo čitav prvi sprat kuće.

U porodici nesrećno stradalog čoveka u ponedeljak je vladala neverica zbog užasne tragedije koja ih je zadesila.

Pucketanje nameštaja koji je bukteo najpre je čuo rođak koji živi u kući preko puta. Prema njegovom svedočenju, kroz prozor je ugledao rođaka u plamenu koji je pokušao je da se spase izlaskom na terasu, ali u tome nije uspeo.

– Provalili smo u kuću. Sprat je bio u plamenu, on je goreo. Pokušali smo sve da ugasimo vatru, da ga izbavimo, ali sve je buktalo neverovatnom brzinom, kao da je bilo puno benzina. U šoku smo, ovo je užasna tragedija – kaže Filip V., brat od ujaka nastradalog.

Kobne večeri samo petnaestak minuta ranije, Dragoljub se vratio sa svadbe brata od ujaka, a prema rečima istražnog sudije bio je pod dejstvom alkohola. Dragoljub Jovanović poznatiji pod nadimcima Mikeli i Mika Palačinka bio je poznati smederevski ugostitelj. Godinama je držao restorane "Koliba" i "Mikeli". Sahrana će se obaviti u utorak.

OBDUKCIJA

ISTRAŽNI sudija Dragan Rogan naložio je obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Prema svedočenju roditelja nesrećno nastradalog Jovanovića, i ranije mu se nekoliko puta događalo da zaspi sa upaljenom cigaretom.

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!