Home InfoSport Smederevci osvojili medalje za Srbiju

Smederevci osvojili medalje za Srbiju

by redakcija1

Srbija je dobila prvog evropskog prvaka, a Smederevci su bili odlični na Prvenstvu.

Mateja Dakserović dominirao je u Beogradu i doneo našoj zemlji zlato, saopštava nam selektor reprezentacije Nikola Vasiljević koji je nedavno za SDCafe.rs i najavio ovo takmičenje. I za njega je ovakav start idealan početak na ovoj poziciji.

Konkretno, tim Srbije započeo je Evropsko prvenstvo u MMA sa izvanrednim rezultatima. Osvojene su tri medalje u kategoriji mladih i to zlatna, srebrna i bronzana.

Stevo Pilipović, član MMA Fanatik kluba iz Smedereva, otvorio je niz u kategoriji do 44kg pobedom nad Izraelcem, Noarom Fernandezom, jednoglasnom odlukom sudija.

Iako je u polufinalu izgubio od Ukrajinca Nikite Artimenka, Pilipović je doneo Srbiji prvu bronzanu medalju na ovom Evropskom prvenstvu.

Korak dalje otišao je Vladimir Ostojić u kategoriji do 77kg, član Constriktor kluba iz Kule. Ostojić je trijumfovao nad Izraelcem Omri Vahnunom. Odlukom sudija, nastavio niz novom pobedom i u polufinalu protiv takmičara iz Gruzije.

Povreda leđa sprečila je Ostojića da nastavi borbu za zlato, pa je Srbiji doneo srebro. Najveći uspeh postigao je Mateja Dakserović koji je dominirao u tri borbe do finala. Takmičio se u kategoriji do 72 kilograma i sve je borbe završio i pre sudijskih odluka. U finalu je protiv Ukrajinca, Ivana Stefanišina, Dakserović je potvrdio nadmoć i time izborio prvu zlatnu medalju za Srbiju na Evropskom prvenstvu.

Drugo zlato osvojio je šesnaestogodišnji Nemanja Blagojević u kategoriji do 120 kilograma. Već u prvoj rundi prvog susreta, tehničkim nokautom savladao takmičara iz Makedonije, Petra Mateskog. U finalnom obračunu za zlato, bio je nadmoćniji nad protivnikom iz Ukrajine Vladimirom Šerbanom.

Zapažen rezultat na prvenstvu postigli su i Uroš Živojinović i Luka Čekić, članovi MMA kluba Fanatik iz Smedereva, osvojivši četvrto mesto.

Prvenstvo se nastavlja, a na programu su borbe Anastasije Rajković iz Smedereva, šampionke MMA KLUBA Fanatik.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!