Home InfoSport Novi selektor MMA reprezentacije je Smederevac – Nikola Vasiljević

Novi selektor MMA reprezentacije je Smederevac – Nikola Vasiljević

by redakcija1

Miljan i Nikola Vasiljević odavno su poznati svojim sugrađanima pre svega zbog rezultata koje su postizali. Pre pet godina osnovali su MMA klub Fanatik u kome stasavaju nove generacije izvrsnih boraca. Treniraju na Sportskom centru.

Ja se MMA sportom bavim pet godina, pre toga sam imao iskustvo u boksu, kik boksu, kjokušin i brazilskoj džiudžici.

Čim smo osnovali Fanatik, krenuli smo sa ozbiljnim radom. Od starta je bila primetna želja mladih i interesovanje za taj sport u našem gradu, s obzirom na to da smo jedini registrovani MMA klub u Smederevu. Imamo dosta termina za sve grupe i uzraste, sve skupa oko 70 članova brojimo. Redovno idemo na takmičenja – priča, za SDCafe.rs Nikola Milošević.

Nagrađivana Anastasija Ranković je od početka u klubu. Imala je tada svega 14 godina, a od samog starta je u trenažnom procesu. Nakon dve godine treniranja, izdvojila se kao veoma talentovana takmičarka koja je iz turnira u turnir osvajala najsjanija odličja. Zato su Fanatiku veoma ponosni na nju.

Ona ima ozbiljne ambicije za bavljenje ovim sportom, planirali smo krajem prošle godine da joj zakažemo prvi profi meč. Međutim, povredila se njena protivnica Rumunka, pa smo videli Evropsko prvenstvo kao dodatno iskustvo za nju posle koga je mogla da nastavi sa svojim profi mečevima – napominje Nikola.

Generalno, u poslednje tri godine, ovaj naš smederevski klub je najuspešniji kada su u pitanju mlađi uzrasti. Njih najviše u klubu i ima. Naravno, ima starijih, ali znatno manje jer posle 18. godine oni ili odu na studiranje ili moraju da se zaposle pa sport ostaje po strani jer ne mogu profesionalno time da se bave.

Zato su naša deca od 12 do 18 godina baš dobri takmičari. Imamo pionire, kadete i juniore, u skoro svim uzrasnim kategorijama imamo momke koji ostvaruju ozbiljne rezultate na takmičenjima – kaže Vasiljević.

Upravo zbog toga je baš njega pozvao MMA Savez da na dalje bude selektor mladih selekcija reprezentacije Srbije. Naš  Savez je unapređen time što je ušao u IMF, najjaču svetsku organizaciju. Sada se svi reprezentativci na takmičenjima bore pod okriljem te velike organizacije. Nije ni malo lako doći do medalje s obzirom na to da je jaka konkurencija u svim uzrasnim kategorijama.

To što sam izabran za selektora mi mnogo znači, to prizanje za mene, klub, ali i smederevski sport i MMA u našeoj zemlji uopšte. Sada sam za Evropsko prvenstvo izabrao 15 momaka. Ima ih iz dosta gradova, Loznice, Šapca, Pančeva, Novog Sada, Vranja, Beograda, Zrenjanina. Iz Smedereva čak sedam reprezentativaca.

 Imamo dva pionira koji su na svakom takmičenju prvi i jednog kadeta koji takođe osvaja prva mesta. Uroša Živojinović je neporažen borac sa skorom 21,0. Matija Dakserović 9,0 i Luku Čekića koji je najiskusniji borac u ovoj kategoriji. Dakle, u reprezentaciji su zasluženo.

Biće i naša Anastasija koja kao stariji junior ne pripada meni, ima drugog selektora, ali je poziv dobila od Save Lazića – objašnjava naš sagovornik.  

Evropsko prvenstvo se odražava od 29. marta do 6. aprila u Hali „Ranko Žeravica“ Beogradu. Učestvovaće borci iz više desetina zemalja. Nikoli će u pomoć priteći brat Miljan, a sve mečeve publika može da prati na programu Arena Fight.

Nakon toga, suziće se krug reprezentativaca koji su se izdvojili. Sledi prvenstvo Uzbekistanu, pa posle na lepo Svetsko prvenstvo u Abu Dabiju.

To što je selektor za Nikolu je važno prizanje dosadašnjeg trenerskog rada, ali daleko je od toga da je on stavio na tačku na aktivno bavljenje sportom. Naprotv.

Ovo nije moj lični vrhunac želim da se ostvarim i kao borac još više. Pokušao sam da se spremim za neka takmičenja ali je mnogo teško sve uskladiti. Sada smo brat i ja digli klub na viši nivo, „isfiltrirali“ ozbiljnu ekipu, koja će moći sama da gura dok mi budemo išli na pripreme za profi mečeve.

To je ono što ja hoću. Sviđa mi se, još uvek imam želju za borbom i dalje smatram da imam još snage da se borim. Do 35. ću se sigurno boriti, sada imam 28 –  poručuje Nikola Vasiljević.

U MMA sportu su se u međuvremenu pravila malo menjala pre svega kada je reč o tome kako treba raditi sa najmlađima, šta je u njihovim kategorijama dozvoljeno, a šta ne.

Zato Nikola veruje da je MMA dobar izbor, a ujedno je i sve više devojčica. Trenutno Una i Lena se spremaju za naredno takmičenje, a u klubu se nadaju da će jednoga dana one poći Anastasijinim stopama.


SDCafe.rs

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!