Home InfoSport Smederevac Aleksa Pecelj osvojio istorijsko zlato za Srbiju na evropskom prvenstvu u bilijaru

Smederevac Aleksa Pecelj osvojio istorijsko zlato za Srbiju na evropskom prvenstvu u bilijaru

by Redakcija

Reprezentacija Srbije  ostvarila je istorijski uspeh zahvaljujući mladom Smederevcu, Aleksi Pecelju koji je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u bilijaru u Antaliji u Turskoj.

Ovo je, ujedno, bilo i prvo srpsko finale Euro Tura  u disciplini 9-ball, koje je Aleksa doneo reprezentaciji Srbije, i  sa samo 23 godine postao najbolji u Evropi. Mladi Smederevac je poslednjom pobedom nastavio niz svojih velikih uspeha od ranije – bio je drugi na najprestiznijem turniru u Evropi  i uzeo bronzu na evropskom prvenstvu do 23 god u disciplini 8-int.

Aleksa je rođen u Smederevu, a sada trenutno živi i svakodnevno trenira u Beogradu.
„Bilijar je zavoleo od malih nogu, gledajući nas starije kako igramo, i pokušavao da igra iako nije mogao ni kugle da dohvati“, priseća se njegov otac, Đorđe Pecelj inače bivšio profesionalni igrač a danas Aleksin trener.
„Ovo je Aleksin veliki lični upeh ali i cele ekipe. Sav trud i rad se isplatio.“- dodaje Đorđe za SDCafe.

Bilijar u Srbije ne spada u mnogo popularne sportove pa je i organizacija i odlazak na takmičenja veoma teško jer su finansije veliki problem. Za ovo puovanje novac jobezbeđen zahvaljujući pomoć svihi ljudi koji su prepoznali talenat i potencijal.

Nakog ovog uspeha verujemo da će stvari da se poprave na bolje, a da će Aleksa nastaviti da niže svetske uspehe.

 

SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!