Home InfoHronika Slučaj sumnje na trovanje deteta sedativima: Devojčica je zbrinuta, majka u pritvoru

Slučaj sumnje na trovanje deteta sedativima: Devojčica je zbrinuta, majka u pritvoru

by redakcija1

Slučaj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim je Smederevo ovih dana stavio u žižu javnosti i natpisa u medijima. Malo je zvanično potvrđenih informacija, a mnogo više navoda i pretpostavki.

Ali, sve to utvrdiće istraga s obzirom na to da je M. R. uhapšena i da se ovim slučajem bavi Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu koje će proceniti šta dalje.

Reč je o osobi koja je iz Vodnja, gde je živela. M.R. ima dvoje odrasle dece iz prethodnog braka, a u rodno selo se sa najmlađom ćerkom vratila pre nekog vremena.

Meštani kažu da je devojčica oduvek imala zdravstvene probleme, što se takođe poklapa i sa navodima medija da je zapravo, priča počela 2021. Pošto je bila bolesna, devojčica je pre tri godine lečena baš na Institutu za majku i dete. Ta zdravstvena ustanova je navodno, posle toga smederevskom Centru za socijalni rad podnela prijavu da majka ne vodi dovoljno računa o detetu i da bi tu sumnju trebalo detaljnije ispitati.

Centar je, prema pisanju medija to i uradio, ali nije našao elemente zanemarivanja ili zlostavljanja. No, kako se dalje tvrdi, nastavio je da u narednom periodu povremeno posećuje porodicu po propisanim procedurama sve dok se M.R. navodno nije preselila u Beograd čime je prestala i nadležnost ovdašnjeg Centra.

Da je, 2021. nekog postupanja Centra za socijalni rad po ovom pitanju bilo, saznala je i naša redakcija. Detalji nam nisu poznati, ali ćemo te navode ispitati u narednom periodu i zvanično ih u skladu sa saznanjima potvrditi ili demantovati i predočiti javnosti.

Krajem februara ove godine, ova žena je dovela ćerku na Institut za majku i dete objašnjavajući lekarima da se devojčica ne oseća dobro. Kako joj ni posle nekoliko dana lečenja nije bilo bolje, lekari su odlučili da treba uraditi detaljnije analize.

Uzorci krvi i urina poslati su na VMA, pišu nacionalni mediji. Rezultati su upućivali na prisustvo ogromne količine lekova za smirenje i po tim parametrima nastala je sumnja da je devojčica i pre toga bila pod dejstvom takvih lekova.

Ubrzo su i dve majke koje su bile u istoj sobi sa M.R. izjavile da su videle da ona neke lekove stavlja u sok i potom daje detetu da pije. Navodno je, kada je, na osnovu analiza pozvana policija, u njenim ličnim stvarima pronađen bromazepam i dijazepam za koji se pak pretpostavlja da su inače njoj bili i ranije dostupni kao prepisana terapija s tim što ima navoda i da je na Institutu ustanovljeno da nekoliko pakovanja tih lekova nedostaje iz bolničke vitrine.

Tačne okolnosti može da utvrdi samo sud na kome je da rasvetli ovaj slučaj. M.R. je u Beogradu uhapšena 8.marta i biće u pritvoru 30 dana.

Devojčica je u međuvremenu bolje, puštena je iz bolnice, zbrinuta je i smeštena u jednu hraniteljsku porodicu na teritoriji Smedereva. U aprilu će napuniti četiri godine.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!