Home InfoDruštvo Ambasador Japana posetio Smederevo

Ambasador Japana posetio Smederevo

by redakcija1

Akira Imamura, je nakon obilaska kompanije „Majekava SRB“ i razgovora sa poslovodstvom ove firme, posetio Gradsku upravu gde je upriličen prijem.

Gosta su dočekali gradonačelnica Jasmina Vojinović i predsednik Skupštine grada Milan Perić.

U pratnji ambasadora bili su još Cujoši Hatanda, generalni direktor d.o.o. „Majekava SRB“, Šotaro Tanaka, inženjer tehničke podrške i direktor fabrike u Smederevu, Žikica Andrejević.

Zahvaljujući se na poseti, gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović je istakla da grad ima veoma korektnu saradnju sa ovom poznatom japanskom kompanijom koja od 2019. godine posluje u industrijskoj zoni.

Trenutno je u njoj zaposleno 118 radnika iz Smedereva, a prema rečima generalnog direktora  fabrike, Cujoši Hatande, u planu je proširenje  proizvodnih kapaciteta.

Osim početnog investiranja kroz kupovinu zemljišta realizovana je kupovina još jedne parcele u industrijskom parku slobodne zone i završena izgradnja druge proizvodne hale.

„Majekava grup“ će ove godine obeležiti stogodišnjicu postojanja, rečeno je između ostalog na prijemu.

Sa gostima se razgovaralo i o projektima koje sprovodi ambasada Japana u Srbiji i uspostavljanju jače saradnje grada sa ambasadom i kompanijom „Majekava SRB“.

Ambasador Akira Imamura je podsetio da je ambasada Japana  ranije  obezbedila donaciju za Tekstilno – tehnološku i poljoprivrednu školu „Despot Đurađ“ za kupovinu traktora i opreme za obradu tekstila.

Foto: Grad Smederevo

Slične vesti

1 comment

Komšija Mare 14.03.2024 - 23:18

Perić Karatista predsednik skupštine Grada Smedereva🤨 (Auu brale ala smo mi kao Grad pukli kao kontrabas)

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!