Home InfoSport Školska liga u streljaštvu

Školska liga u streljaštvu

Redakcija

Na startu Smederevske školske lige u streljaštvu, na kome se okupilo tačno 60 učenika osnovnih i srednjih škola iz Smedereva, Smederevske Palanke i Glibovca, prve pobede ostvarili su gosti iz Smederevske Palanke: Mateja Popović i Emilija Marinković u kategorijama pionira i pionirki, i Marko Stojković i Andrea Filipović u kategorijama juniora i juniorki.

Na prvom kolu Smederevske školske lige u streljaštvu, koja se ove godine prvi put organizuje po uzoru na svoju stariju sestru Smederevsku ligu u streljaštvu u kategorijima seniora i seniorki, učestvovalo je tačno 60 strelaca iz osnovnih i srednjih škola iz Smedereva, Smederevske Palanke i Glibovca. Da podsetimo, Smederevska liga u streljaštvu ranije se organizovala samo u kategorijama pionira i pionirki, a sada ona uključuje i juniore i juniorke, a pozivu da učestvuju pored domaćina Streljačke družine „Smederevo“ odazvali su se i klubovi iz susedstva, Streljačka družina „Jasenica iz Smederevske Palanke i Streljačka družina „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca sa svojim strelcima. Puca se 20 dijabola serijskom vazdušnom puškom. Liga će imati 7 kola, a pet najboljih rezultata računaće se za generalni plasman. Završetak lige planiran je na proleće 2022. godine.

Kategorija pionira bila je brojčano najveća. Čak trideset strelaca je nastupilo. Pobedio je Mateja Popović iz Osnovne škole „Heroj Ivan Muker“ iz Smederevske Palanke sa 175 krugova. Drugo mesto zauzeo je David Mijatović iz OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Skobalja sa 167 krugova, a treće Uroš Todorović iz OŠ „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca sa 163 kruga.

U kategoriji pionirki nastupilo je 14 devojčica, pa iako ne najbrojnija, po rezultatima ovo je bila najjača kategorija. Pobedila je Emilija Marinković iz OŠ „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke sa rezultatom dana od 180 krugova. Srna Aranđelović iz iste škole bila je druga sa 177 krugova, a treća Sofija Veljković iz OŠ „Heroj Ivan Muker“ sa 175 krugova.

Juniori se takmičilo četiri, a najbolji je bio Marko Stojković iz Mašinsko-elektrotehničke škole Goša Smederevska Palanka, sa 168 krugova. Drugo mesto zauzeo je Nikola Ristić iz Tehničke škole iz Smedereva sa 135 krugova, koliko je imao i debitant Stefan Ivković iz smederevske Gimnazije, ali slabiju poslednju seriju.

Nastupile su dve juniorke više od juniora, a pobedila je Andrea Filipović iz Gimnazije iz Smederevske Palanke sa 172 kruga, druga je bila Natalija Stojanović iz Gimnazije Smederevo sa 162 kruga, a treća Anđela Stevanović iz Ekonomsko-ugostiteljske škole „Vuk Karadžić“ iz Smederevske Palanke sa 158 krugova.

Ekipno, samo u kategoriji pionira, pobedili su učenici OŠ „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca (Uroš Todorović, Dimitrije Stojković, Novak Stanojević) sa 474 kruga, drugi su bili iz OŠ „Dimitrije Davidović“ iz Smedereva (Pavle Pejov, Đorđe Tirnanić, Lazar Mladenović) sa 441 krugom, a treći iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ takođe iz Smedereva (Miloš Radmilović, Andrija Živković, Nemanja Dabulhanić) sa 401 krugom.

U Streljačkoj družini „Smederevo“ ovih dana, pored treninga sa svim kategorijama strelaca, intenzivno se radi na pripremama za organizaciju sedmog međunarodnog turnira vazdušnim oružjem „Valter Jut Kap“ (Walther Youth Cup) i Grand pri Smederevo (Grand Prix Smederevo). Do sada su zvanične prijave za učešće stigle iz osam zemalja: Rusije, Mađarske, Slovačke, Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i naravno, Srbije. Turnir će se održati od 12. do 14. novembra 2021. godine.

Nakon toga na smederevskom strelištu biće održano i Okružno školsko takmičenju u streljaštvu koje je kvalifikaciono za državno prvenstvo, gde će se ponovo okupiti svi učesnici Smederevske školske lige ali i neki iskusniji strelci „Smedereva“ koji ne učustvuju u ovoj ligi.

 

foto: streljačka družina smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!