Home InfoSport Sestre Radojičić i Lazar Beljić najbolji na Gradskom školskom prventsvu i streljaštvu

Sestre Radojičić i Lazar Beljić najbolji na Gradskom školskom prventsvu i streljaštvu

redakcija

Pobede na gradskom školskom prvenstvu u streljaštvu ostvarili su Lazar Popović iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ u kategoriji pionira i Kristina Radojičić iz OŠ „Ivo Andrić“ u kategoriji pionirki. Ekipno su najbolji bili pioniri OŠ „Dimitrije Davidović“ i pionirke OŠ „Branislav Nušić“.

Lazar Beljić iz Tehničke škole i Anđela Radojičić iz Medicinsko-farmaceutske škole „Sveta Petka“ bili su najbolji pojedinačno u omladinskoj konkrenciji. Tradicionalno ekipno Tehnička škola u kategoriji omladinica i Gimnazija u kategoriji omladinki. Prvoplasirani pojedinci i ekipe stekli su pravo učešća na okružnom takmičenju.

Na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u organizaciji Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Smederevu i Streljačke družine „Smederevo“, juče je održano tradicionalno Gradsko školsko prvenstvo serijskom vazdušnom puškom. Pioniri su pucali po 20, a omladinci 30 dijabola. Nastupilo je 30 strelaca, mahom članova Streljačke družine „Smederevo“.

U konkurenciji pionira pobedio je Lazar Popović iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa 170 krugova. Drugo mesto zauzeo je Aleksa Nikolić iz OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 162 kruga, a treće Nikola Manojlović iz „OŠ Sveti Sava“ sa 148 krugova. Sa ukupnim rezultatom od 343 kruga prvo mesto ekipno je osvojio tim iz OŠ „Dimitrije Davidović“ (Aleksa Nikolić – 162 kruga, Pavle Pejov – 97 krugova, i Lazar Lazarević – 84 kruga). Drugo mesto osvojili su učenici škole „Branislav Nušić“ (Andrej Živković – 91 krug, Mladen Kijačić – 82 kruga, Đorđe Kijačić – 37 krugova).

Kristina Radojičić iz OŠ „Ivo Andrić“ iz Radinca pobedila je u kategoriji pionirki sa 81 krugom, ispred Anastasije Ristić sa 31 krugom i Aleksandre Savić sa 29 krugova, obe iz OŠ „Branislav Nušić“. Samo OŠ „Branislav Nušić“ je imala ekipu pionirki (Anastasija Ristić – 31 krug, Aleksandra Savić – 29 krugova, Kristina Živić – 14 krugova = ukupno 74 kruga).

U omladinskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je Lazar Beljić iz Tehničke škole sa 257 krugova. I srebrnu medalju osvojio je učenik iste škole, Nemanja Adamović sa 253 kruga, a bronzanu Lazar Subotić iz Gimnazije sa 250 krugova. Omladinsku ekipu imala je jedino Tehnička škola (Lazar Beljić – 257, Nemanja Adamović – 250 i Nemanja Živojinović – 239 = ukupno 749 krugova).

Učenica Medicinsko-farmaceutske škole „Sveta Petka“ Anđela Radojičić sa 269 krugova osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji omladinki. Preostala dva mesta na postolju okupirale su učenice Gimnazije sa 257 krugova. Bolju poslednju seriju je imala Natalija Tasić, pa je njoj pripala srebrna medalja, a Nataliji Jovanović bronzana. Gimnazije je ekipno osvojila prvo mesto sa ukupnih 739 krugova (Natalija Tasić – 257, Nataliji Jovanović – 257, Katarina Milovanović – 225). Druga je bila ekipa Medicinsko-farmaceutske škole „Sveta Petka“ sa 565 krugova (Anđela Radojičić – 269, Danica Stojanović – 187, Klara Ribak – 109).

Prvoplasirani pojedinci i ekipe stekli su pravo učešća na okružnom takmičenju najboljih strelaca u konkurenciji osnovnih i srednjih škola. Ovo takmičenje će se održatu u Smederevu, 12. oktobra.

Pet dana kasnije, 17. oktobra, na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo održaće se prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu.

 

foto: promo SD Smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!