Home Info Šesta manifestacija Nađi vremena za košarku

Šesta manifestacija Nađi vremena za košarku

by redakcija

Još tri dana ostalo je do 20. novembra, kada počinje ovogodišnja, šesta po redu, košarkaška manifestacija „Nađi vremena za košarku“, na kojoj se takmiče košarkaši mlađih kategorija. Manifestaciju oranizuje košarkaški klub Basket IN iz Smedereva, a od pethodne godine ona je poprimila i međunarodni karakter, učešćem ekipa iz Bosne i Hercegovine. I ove godine učestvuju dve ekipe sa prostora bivše Jugoslavije, K.K.“Bratunac“ (R.Srpska – BiH) kao i K.K.“Mladinski“ (Strumica – BJRM).

Pored ekipa iz država u okruženju, na predstojećoj manifestaciji učestvovaće i ekipe: K.K.“Plana“ iz V.Plane, K.K.“Radnički“ Kovin, K.K.“Starinski“ Smederevo i ekipa domaćina K.K.“Basket IN“ Smederevo.

Ovogodišnju manifestaciju prati još jedna akcija, a reč je o promociji i popularizaciji košarke medju najmlađima, kao magične igre pod obručima! Naziv akcije, kao slogan, ali i poziv deci, glasi: „IZABERI SPORT – IZABERI KOŠARKU!“ Akcija se sprovodi u saradnji sa Osnovnom školom „Sveti Sava“ u Smederevu, čiji učenici, od V/VII razreda, od septembra, treniraju košarku u okviru školske sekcije, i koji će po prvi put, kao ekipa, već u subotu, 21.novembra, biti predstavljeni na našoj manifestaciji, kada će i odigrati svoju prvu zvaničnu utakmicu, sa ekipom K.K.“Zekas 75“ iz Rače. Narednog dana, u nedelju, programom je planirano da odigraju još jednu utakmicu, i to drugu zvaničnu u takmičenju, ali i protiv inostrane ekipe K.K.“Mladinski“ (Strumica – BJRM). Cilj ove akcije je popularizovati sport i njegove vrednosti kod dece i mladih, i omogućiti im da kroz manifestacije ovakvog karaktera, jačaju sportski duh kroz takmičenja, ali i upoznaju i steknu nova poznanstava i prijateljstva, pa i van granica Srbije.

Detaljan program manifestacije možete pronaći na zvaničnom sajtu: http://www.nadjivremenazakosarku.com/

Izvor: KK Basket IN

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!