Home ZanimljivostiLjubav & Sex Seks pomirenja je poput kokaina

Seks pomirenja je poput kokaina

redakcija

Nakon burne svađe većina parova pomiri se među čaršafima, ali upravo to izglađivanje razmirica seksom jednako je kao i uzimanje kokaina, tvrdi klinički psiholog dr Set Majers.

Parovi se upuštaju u seks pomirenja zato što im to daje ultimativni užitak, ali to je daleko od rešavanja problema, prenosi Daily Mail.

Nakon svađe i izuzetno negativnih emocija, seks omogućava brzo i jednostavno rešenje koje inače ne bi bilo moguće. Parovi na taj način žele da na brzinu preskoče kompletnu skalu negativnih emocija i da se osećaju sjajno odmah, a to isto rade i ovisnici o kokainu, tvrdi Majers.

Iako velik broj psihologa tvrdi kako je seks pomirenja dobar jer omogućava povezivanje na intimnom nvou i dok je teško, Majers ističe kako prava intimnost dolazi iz uravnotežene veze, a ne iz "skidanja" odeće.

U teškim trenucima parovi bi trebalo dobro da razmisle, pa čak i da naprave pauzu ukoliko je potrebno.

“Ako stvari nakon svađe počinju da se zahuktavaju, a vi se osećate zbunjeno, tužno ili ljuto, nemojte da se upuštate u seks radi pomirenja. Iako se možda čini teškim i nelagodnim, uzmite vremena i razmislite o problemu umesto da ga "gurate ispod tepiha" i puštate da još više naraste”, savet je Majersa.

Izvor: B92

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!