Home InfoDruštvo Saopštenje za javnost „Sloge“: Rasističko ponašanje direktora Metech iz Smedereva

Saopštenje za javnost „Sloge“: Rasističko ponašanje direktora Metech iz Smedereva

Redakcija

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju skandalozno i neprimereno ponašanje direktora belgijske kompanije Metech iz Smedereva Waltera Knabea i zahtevaju da se zbog ispoljavanja “kolonijalnog rasizma” odmah izvini srpskim radnicima i da kao “persona non grata” napusti Srbiju.

Walter Knabe je na društvenim mrežama ilustrovanom fotografijom ispoljio krajnje neprihvatljiv i bizaran odnos njegovog viđenja belgijskog i srpskog naroda, predstavljajući srpske radnike kao koloniju Štrumfova, a belgijske kao kolonijalne inperatore, uz natpis “When Serbs and and Belgium`s work together”, što znači “kad Srbi i Belgijanci rade zajedno” .

Posebno smo ogorčeni što je od strane Privredne komore Požarevca proglašen za regionalnog poslovnog lidera za 2020. godinu, i to za godinu u kojoj je belgijski kralj Filip izrazio „duboko žaljenje” narodu Demokratske republike Kongo zbog zlostavljanja i nedela u periodu od 19. veka do 1960. godine, kada je Kraljevina Belgija kao kolonijalna sila kontrolisala centralno-afričku zemlju Kongo, pri čemu su milioni nedužnih Afrikanaca stradali kao robovi.

Očigledno je da u nečijim glavama još uvek nije nestao duh rasizma i kolonijlizma, što mi kao sindikat ne možemo prećutati, niti ikada dozvoliti bilo kakvo ponižavanje srpskog radnika i poređenje sa kolonijom Štrumfova, lenjih stvorenja bez inteligencije, cinično kako je to uradio direktor Meteksa Walter Knabe.

O ovome ćemo obavestiti ambasadora kraljevine Belgije, Svetsku federaciju sindikata WFTU, Evropsku levicu i socijademokratske partije u Evropskom parlamentu i zamoliti ih da o ovom skandalu sazna celokupna domaća, evropska i belgijska javnost, kao i sam kralj Filip.

Pitamo se: šta je sledeće nakom poniženja sa pelenama, klečanjem a sada i rasizmom!?

Izvor: Udruženi sindikati Srbije Sloga

2 comments
0

Slične vesti

2 comments

Vladimir 21.06.2021 - 21:34

Koliko se sećam, „Štrumpfovi“ su nastali iz pera belgijskog crtača stripova… Taj strip je jedan od simbola savremene Belgije. Mislim da je ovo pogrešno protumačeno…

Reply
Plavi+ 22.06.2021 - 09:31

Tako nam i treba kad u Srbiju dovodimo okorele kolonijalne narode ! I naši vlastodršci se kurče obrazovanom i jeftinom radnom snagom, što je veliki nonsens. Sa druge strane, naši visokoškolovani i obrazovani ljudi, opet zbog naših vlastodržaca, odlaze u Evrpu i Svet i rade, najčešće za šaku dolara, što je opet nonsens. Naša država i vlada, treba što pre, da stvore potrebne uslove da naši mladi ljudi ostaju ovde i da grade svoja ognjišta. Sa druge strane, država i vlada moraju mnogo više da povedu računa sa kojim državama i narodima ulaze u „dil“!

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!