Home Info „Rusi mogu da pokrenu Železaru“

„Rusi mogu da pokrenu Železaru“

redakcija

Ruska firma zainteresovana za Železaru Smederevo, jedna je od najvećih u Rusiji i mislim da je u stanju da pokrene to preduzeće, izjavio je Jovan Krkobabić.

"Kompanija sa kojom se sada radi jedna je od najvećih u Rusiji i mislim da će se sa njom posao i završiti", naveo je Krkobabić za Tanjug.

On je ukazao da se za "Železaru" interesovalo nekoliko kompanija – dve iz Rusije, jedna iz Ukrajine, kao i neke zapadne.

Potpredsednik vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike napomenuo je da lično ne učestvuje u razgovorima sa ruskom kompanijom i da zbog toga ne može da govori o pojedinostima – dokle se stiglo u pregovorima.

"Međutim, koliko sam obavešten ta kompanija daje najbolje ponude i mislim da je prema svojoj snazi, s obzirom na njen godišnju bruto proizvod, u stanju da pokrene Železaru i da taj posao bude uspešan i koristan za zemlju", naglasio je Krkobabić.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče u Vranju da je jedna ozbiljna ruska kompanija zainteresovana za strateško paratnerstvo sa "Železarom Smederevo".

Kako je rekao, predstavnici vlade već su razgovarali sa tom kompanijom i razgovori će biti nastavjeni danas.

Ministarstvo finansija i privrede objavilo je javni poziv za izbor strateškog partnera za Privredno društvo za proizvodnju i preradu čelika "Železara Smederevo" za obezbeđenje kontinuiteta poslovanja i daljeg razvoja tog preduzeća.

I Ministarstvo finansija i privrede očekuje, u najkraćem roku, ponude mogućih strateških partnera za "Železaru Smederevo" i nada se uspehu novog tendera za to preduzeće, izjavio je danas državni sekretar Aleksandar Ljubić.

"Očekujemo da u najkraćem roku prikupimo ponude, jednu ili više, i da ćemo otpočeti razgovore sa potencijalnim strateškim partnerima. Naš prvenstveni cilj je budućnost rada železare", rekao je Ljubić.

Ljubić, koji u Ministarstvu finansija i privrede obavlja funkciju državnog serektara za ekonomiju, je takodje ukazao da ne može detaljnije da govori dok tender, koji je juče raspisan, ne bude i okončan, ali je istakao da su u medjuvremenu, posle propalog prethodnog tendera, vodjeni razgovori i da je interesenata za železaru bilo.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!