Home ZanimljivostiPutovanja Rio redizjanira ‘ljubavne hotele’

Rio redizjanira ‘ljubavne hotele’

by redakcija

 

Vlasnici ’ljubavnih hotela’ U Rio de Žaneiru ulažu milione dolara kako bi kičaste crvene dekore i krevete u obliku srca zamenili minimalističkim nameštajem i ugostili sasvim drugačiju klijentelu koja će napuniti grad za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2014. i Olimpijske igre 2016. Povoljnim zajmovima i poreznim olakšicama obnoviće se ukupno 3.500 od 6.500 soba u "ljubavnim hotelima" u vrednosti od 100 miliona dolara. 
 
Gradonačelnik Rija Eduardo Paes priznaje da se ljubavni hoteli godinama muče s popunjenošću kapaciteta. Zbog toga grad podstiče redizajn takvih hotela kako bi poboljšao smeštajne kapacitete i omogućio jefitniji smeštaj turistima za Mundijal 2014. i OI 2016, kojima se verovatno ne bi svideli crveni dekori i plafoni prekriveni ogledalima.
 
Rio raspolaže sa 32.436 soba od čega je 20.414 konvencionalnih i 12.022 drugih, a do 2015. želi da poveća smeštajne kapacitete za 47 odsto i raspolaže sa 47.788 soba. Ljubavni hoteli u Brazilu procvetali su 70-ih i 80-ih godina, ali poslednjih godina aktivnost ovih hotela je opala.
 
Ipak i ovi hoteli su uvek popunjeni u vreme karnevala, velikih skupova poput UN-ov Samita Zemlje 1992, ili poseta pape Ivana Pavla II 1997. kada se traži krevet više i gosti zažmure na ljubavne parove s kojima se sureću.
 
U sklopu priprema za svetska sportska prvenstva "redizajniraće" se i osoblje hotela kako bi udovoljilo novoj klijenteli koju ne zanima diskrecija već informacija. Osoblje pohađa zato tečajeve stranih jezika, kaže vlasnik Shalimara, jednog od 60 ljubavnih hotela. 

Izvor: BizLife

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!