Home InfoSport Revijalnom utakmicom obeležen 22. Memorijal “Žaki”

Revijalnom utakmicom obeležen 22. Memorijal “Žaki”

by redakcija1

U čast poznatog košarkaškog radnika Žakija, ove godine, na inicijativu njegovog nekadašnjeg saborca i kolege trenera, Zlatibora Cvetkovića, a uz pristanak Žakijeve familije, skromno je obeležen Memorijal “Žaki”.

Odigrana je tradicionalna revijalna utakmica “Žakijeva deca” koja je okupila nekadašnje košarkaše, momke rođene u razdoblju od 1980 – 1990, koji su svoje prve košarkaške korake načinili upravo kod Žakija.

U sali Tehničke škole, uz prisustvo njegove rodbine, kolega, prijatelja, ljubitelja košake, okupilo se preko 30 učesnika utakmice, koji su podeljeni u dva tima.

Žuti i Beli odigrali su revijalnu utakmicu čiji rezultat ostaje u drugom planu jer, pobedio je Žaki i sećanje na njega, njegovu skromnost, predanost, posvećenost deci i košarci, sveobuhvatni košarkaški opus, koji je ostavio iza sebe, napuštajući nas 2001 godine.

Zahvaljujemo Tehničkoj školi i direktoru Dejanu Vemiću na gostoprimstvu, kao i svima koji su učestvovali na bilo koji način u samoj inicijativi i organizaciji ove utakmice i time doprineli da sećanje na Žakija ne bledi, već da i dalje bude ispisano velikim slovima na košarkaškoj mapi ne samo našeg grada, već i mnogo šire. To je najmanje što je Žaki svima nama, koji smo ga poznavali i sa njim na bilo koji način sarađivali, ostavio u nasleđe – saopštili su organizatori.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!