Home Info Raspisan tender za Železaru Smederevu

Raspisan tender za Železaru Smederevu

by redakcija

Agencija za privazitaciju raspisala je tender za izbor strateškog partnera za Železaru Smederevo modelom dokapitalitzacije.

Dokapitalizacijom partner postaje vlasnik 80,01%, dok će Republika Srbija zadržati vlasništvo nad 19,99%. Krajnji rok za podnošenje prijava je 5. januar 2015.

Prema podacima iz tendera, vrednost novčanog kapitala Železare Smederevo je 16,7 milijardi dinara, dok je nenovčani kapital 2,7 milijarde.

Uslov iz tendera je da je podnosilac prijave ostvario prihod od najmanje 300 miliona američkih dolara preračunato u valuti zemlje podnosioca prijave u 2011, 2012. i 2013. godini.
Takođe, traže se garancije o pokretanju visoke peći broj 2  sa najmanje 50 odsto kapaciteta, uz održavanje 100 odsto iskorišćenosti kapaciteta visoke peći broj 1.

Na tender je potrebno dostaviti garancije poslovnih banaka, kojima se iskazuje spremnost da finansiraju ispunjenje poslovnog plana i obaveza preuzetih ugovorom o strateškom partnertstvu.

Tenderska dokumentacija biće dostupna od 9. decembra, a zainteresovani će za otkup privatizacione dokumentacije morati da plate 10.000 evra.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!