Home InfoHronika Radnik „Zoohigijene“ pokušao da odnese psa, „zaradio“ izbijene zube

Radnik „Zoohigijene“ pokušao da odnese psa, „zaradio“ izbijene zube

by redakcija

Muškarac B.B. (57), radnik "Zoohigijene", radne jedinice smederevskog komunalnog preduzeća, brutalno je pretučen kada je, po prijavi stanara, došao da odnese psa bez vlasnika iz zgrade u Ulici Filipa Višnjića.

Na njega je nasrnuo mladić dok je pored vozila sa kavezima čekao kolegu, koji je u tom momentu prešao ulicu da im kupi doručak, jer sve se dešava usred dana, oko 11 sati, u centru Smedereva.

– Prišla su mu dvojica mladića i jedan ga je pitao ga odakle mu pravo da uzme njegovog psa iz dvorišta. Pas nije bio ni u kakvom dvorištu, bio je između trećeg i četvrtog sprata u stambenoj zgradi, zato su stanari i zvali. Nije bio ni čipovan, radnici su to prethodno proverili – objašnjava Ana Subotić, izvršni koordinator u JKP "Zelenilo i groblja" u okviru kojeg deluje i RJ "Zoohigijena".

Pretučeni radnik nije bio spreman da govori za novine. Osim teških povreda koje je pretrpeo, izbijeni su mu zubi, ušivana gornja usna, kažu u njegovom preduzeću, boluje i od visokog krvnog pritiska i poslednje što mu treba je da se povlači po štampi. Po njegovoj izjavi, kako stoji i u prijavi koju je policija napravila pošto je izašla na lice mesta, apsolutno nije bilo povoda za ovako nešto. Sve se dogodilo u trenu, dok je momcima pokušavao da objasni da su došli po nalogu inspekcije, jer su stanari prijavili psa, dobio je udarac od koga je pao na asfalt i više se ničega ne seća.

– Ovo, nažalost, nije prvi takav slučaj. Radnici našeg ali i drugih komunalnih preduzeća gotovo svakodnevno su izloženi neprijatnostima, pretnjama pa i fizičkim nasrtajima i zaista bi nadležni morali odlučnije da reaguju – kaže koordinatorka JKP "Zelenilo i groblja".

Ljubitelji životinja inače nisu baš presrećni kada vide vozilo sa kavezima u gradu, iako Smederevo, i oni to priznaju, već poduže ima problem sa psima lutalicama. Sporan je, tvrde, način hvatanja, pa i smeštaja, mada Smederevo ima prihvatilište za takve pse. Pored radnika, tu neretko volontiraju i članovi udruženja za zaštitu životinja, pokušavajući da uslove za ove manje srećne pse učine snošljivijim. Ipak, mnogobrojni apeli, oglašavanja, Fejsbuk stranice i pozivi sugrađanima da udome nekog od ovih četvoronožnih čovekovih najboljih prijatelja gotovo da nemaju nikakav rezultat. Lako je nahraniti ili pomaziti psa, onako u prolazu, a nešto sasvim drugo primiti ga u svoj dom i preuzeti svakodnevnu brigu o njemu, kažu radnici "Zoohigijene".

M. Đorđević

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!