Home Info Radnicima Želvoza otpremnina u ponedeljak

Radnicima Želvoza otpremnina u ponedeljak

redakcija

Radnici Želvoza izborili su se za isplatu 444 otpremnine na koje su dobrovoljno pristali da bi pomogli program Vlade i oslobodili radna mesta za mlade radnike.

Radnicima Želvoza danas se, posle potpisivanja hipoteke na jednu fabričku halu, na osnovu kojeg će Fond za razvoj uplatiti Želvozu 200 miliona dinara, obratio izvršni direktor fabrike Zoran Jokič, saopštivši da će isplata otpremnina biti u fabrici u ponedeljak od 11 sati.

"Mi smo danas uspeli, posle dugo vremena, za pribavljanje dokumentacije i sređivanja papira, da sa Fondom za razvoj potpišemo ugovor za kredit od 200 miliona dinara" rekao je agenciji Beta Zoran Jokić.

On je dodao da je dobio čvrsta obećanja da će u ponedeljak biti uplaćeno 200 miliona i da je učinjen "krupan korak ka stabilizaciji Želvoza".

Jedan od 444 radnika Želvoza,  Dobrivoje Marinković, koji je dobrovoljno potpisao pristanak na  otpremninu i zajedno sa ostalim radnicima protestovao i spavao u Skupštini grada izjavio je Beti da je "završena agonija, posle 40 i kusur dana" i da su radnici "ipak  izašli kao pobednici, uz velike muke i prešavši trnovit put."

On je ranije naveo agenciji Beta da je od Nove godine do početka marta primio ukupno 11.500 dinara.

msp

 

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!