Home Info Radnicima Želvoza obećana isplata dela zaostale zarade

Radnicima Želvoza obećana isplata dela zaostale zarade

by redakcija

SMEDEREVO, 2. marta 2011. (Beta) – Poslodavac fabrike Želvoz iz Smedereva danas je radnicima koji štrajkuju treći dan obećao isplatu dela zaostale zarade, za šta će uzeti kredit.

Radnici Želvoza štrajkuju jer vlasnik firme, kozorcijum rumunskih firmi Grampet i Remar, nije ispunio obaveze predviđene protokolom potpisanim u januaru ove godine o isplati zaostalih zarada.

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić rekla je Beti da je za sutra dogovoren novi sastanak poslovodstva i predstavnika sindikata Želvoza i da radnici neće prekinuti štrajk dok se ne ispune njihovi zahtevi.

Ona je kazala da vlasnik Želvoza razmišlja o napuštanju tržišta Srbije, što nije dobro, jer je trenutno u tom preduzeću zaposleno oko 1.500 radnika.

Prema njenim rečima, radnicima Želvoza radni staž nije povezan šest godina.

"Dražava Srbija je prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora obećala rumunskom kompaniji da će nepovezani radni staž koji je ona nasledila biti izmiren novcem iz budžeta", rekla je Savić i dodala da je obećano da će ta obaveza biti izmirena do kraja marata.

U Želvozu, kako je istakla, ima oko 600 radnika koji sede kod kuće i dobijaju platu jer firma ne može im obezbedi otpremnine.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!