Home Info Prvi sistem u Srbiji za upravljanje industrijskim otpadom

Prvi sistem u Srbiji za upravljanje industrijskim otpadom

redakcija

SMEDEREVO – U kompaniji "Ju-Es stil Srbija" (U. S. Steel Serbia) u Smederevu juče je postavljen kamen temeljac za prvo sertifikovano postrojenje za upravljanje industrijskim otpadom u Srbiji, u koje će biti uloženo više od 22 miliona dolara.

Početak radova na novom postrojenju za upravljanje industrijskim otpadom označili su generalni direktor "Ju-Es stil Srbija" Metju Perkins, ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, državni sekretar u Ministarstvu Bojan Đurić, gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević i generalna menadžerka zaštite životne sredine u kompaniji Ljubica Drejk.

Ministar Dulić je rekao da ta kompanija stalno ulaže u projekte za zaštitu životne sredine u kompaniji i van nje i da Ministarstvo životne sredine podržava takve napore.

"U situaciji kada u Srbiji postoji 440 deponija i kada je njihovo rešavanje pitanje novca, ulaganje od 22 miliona dolara u zaštitu životne sredine je jedinstven primer", kazao je Dulić i podsetio šta je kompanija na tom planu dosad uradila.

"Investiranjem više od 60 miliona dolara u 2008. i 2009. godini u projekte za zaštitu životne sredine u smederevskoj železari, potom u najsavremeniju opremu za automatske merne stanice u susednim lokalnim zajednicama prošle godine, kao i sa novom investicijom, "Ju-Es stil Srbija" nastavlja da pokazuje svoju posvećenost poboljšanju životne sredine", naveo je Dulić.

Gradonačelnik Umičević je izjavio da najnovijom investicijom kompanija nastavlja da doprinosi poboljšanju životne sredine u Smederevu.

"Postrojenje za upravljanje industrijskim otpadom, prvo u Republici Srbiji, gradiće se u skladu sa zakonima o zaštiti životne sredine, koji važe u Republici Srbiji i u Evropskoj uniji", rekao je generalni direktor Perkins i dodao da je postrojenje jedna od nekoliko važnih investicija u kompaniji, usmerena na poboljšanje zaštite životne sredine u železari.

Perkins je izjavio da je kompanija, od kada je došla u Srbiju, uložila oko 80 miliona dolara u projekte za zaštitu životne sredine i naglasio da će, sa ovim projektom, investicije kompanije u tom smislu premašiti 100 miliona dolara.

"Novo postrojenje omogućiće kompaniji da ispuni sve zahteve Zakona o zaštiti životne sredine, Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zaštite životne sredine, Zakona o upravljanju otpadom, kao i Zakona o planiranju i izgradnji", izjavila je Drejk.

Tokom izgradnje novog postrojenja biće angažovano oko 100 ugovarača, a po završetku, biće otvoreno 16 novih radnih mesta.

Izvor: Glas javnosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!