Home InfoHronika Radnici Želvoza u protestnoj šetnji

Radnici Želvoza u protestnoj šetnji

redakcija

Predstavnici dva reprezentativna, od ukupno četiri sindikata u fabrici, u sredu su napustili pregovore sa predstavnikom većinskog vlasnika Kornelom Negrecom.

Radnici su istovremeno počeli i da potpisuju inicijativu za raskid kupoprodajnog ugovora.

Predsednik Samostalnog sindikata u „Želvozu“ Slavoljub Trifunović kaže da su radnici napustili sastanak jer su hteli da pričaju na temu štrajkačkih zahteva, dok je gospodin Negrec želeo razgovor o proizvodnim problemima i finansijskoj situaciji.

On je dodao da „fabrika faktički ne funkcioniše, pošto su u štrajku varioci, strugari, i ostali proizvodni radnici“.

„Radnici su počeli da potpisuju inicijativu za raskid kupoprodajnog ugovora, u slučaju da kupac ne ispuni obaveze po osnovu kupoprodajnog ugovora“, kazao je Trifunović i dodao da će potpisivanje trajati do 24. marta. Taj datum je, naime, kao dopunski rok, postavila Agencija za privatizaciju za izvršenje kupoprodajnih obaveza.

Trifunović je za danas najavio okupljanje nezadovoljnih radnika ispred glavne kapije, kada će biti nastavljeno potpisivanje inicijative, a za popodne je planirana protestna šetnja.

Štrajk je počeo 28. februara, a najvažniji zahtevi se odnose na isplatu zarada od novembra prošle godine i povezivanje radnog staža od 2005. do 2009. godine.

Agencija za privatizaciju potpisala je krajem 2007. godine ugovor o prodaji smederevskog „Želvoza“ rumunskom konzorcijumu Grampet i Remar za 1,15 miliona evra.

Izvor: B92

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!