Home Info Radnici Želvoza napustili zgradu Opštine

Radnici Želvoza napustili zgradu Opštine

by redakcija

Pošto im je dostavljen plan kako će se rešavati problem viška zaposlenih, radnici "Želvoza" odlučili da napuste zgradu Opštine Smederevo, rekao predstavnik sindikata Slavoljub Trifunović.

Predstavnik sindikata radnika fabrike "Želvoz" Slavoljub Trifunović rekao je Fonetu da su radnici odlučili da napuste zgradu opštine Smederevo pošto im je dostavljena odluka o utvrđivanju programa rešavanja viška zaposlenih i rečeno da će, ukoliko "Želvoz" dostavi dokumentaciju socijalnog programa, novac biti isplaćen sledeće nedelje.

Trifunović je rekao da je dogovoreno da "Želvoz" dostavi potpunu dokumentaciju socijalnog programa Ministarstvu rada sa presekom na dan 28. februar, kako bi radni tim Ministarstva rada dao saglasnost za dalju realizaciju prema Ministarstvu finansija za isplatu sredstava socijalnog programa za zaposlene.

Očekuje se da sredstva budu isplaćena tokom naredne nedelje, dodao je Trifunović.

Posle obraćanja gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović i novoizabranog zastupnika kapitala Miodraga Stojkovića, okupljeni radnici su u utorak kasno uveče napustili skupštinsku salu.

Sindikati su se dogovorili da svakodnevno održavaju sastanke kako bi se transparentno sprovela procedura po instrukcijama Ministarstva rada, a zaposleni će biti o svemu informisani, rekao je Trifunović.

Izvor: RTS

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!