Home Info Radnici Železare: Samo da se dimi

Radnici Železare: Samo da se dimi

by redakcija

Američka kompanija Esmark jedan je od najzainteresovanijih potencijalnih partnera za kupovinu smederevske Železare.

Ovo je potvrdio predsednik Saveza samostalnog sindikata metalaca "Železare Smederevo" Siniša Predić ukazavši da je za zaposlene najvažnije da se pokrene proizvodnja i uposle ljudi.

Predić je, na konferenciji za novinare, rekao da se zaposleni nadaju da će dobiti strateškog partnera koji će povećati proizvodnju, pokrenuti drugu visoku peć i dostići projektovanu proizvodnju od 2,2 miliona tona.

Prema njegovim rečima, radnici Železare su zadovoljni jer je premijer Aleksandar Vučić nedavno posetio tu kompaniju, i to u periodu kad im je bilo dosta teško. Tim pre, što su ih mnogi ekonomski analitičari ocenjivali kao firmu koja nije isplativa i nema perspektivu, a da, kako je naglasio, nikada ranije nisu ušli u fabrički krug da znaju bar kako izgleda. 

Predsendik Saveza samostalnog sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović podsetio je da u Železari u Smederevu radi oko 5.000 ljudi i da bi pokretanje proizvodnje u njoj značio zamajac i za druga preduzeća metalskog kompleksa. 

Premijer Vučić izjavio je danas da će 29. ili 30. oktobra u Londonu razgovarati sa predsednikom Odbora američke kompanije Esmark, Džimom Bušarom, i da veruje "da će to biti kraj muka za Železaru Smederevo". 

"U sredu ili četvrtak ću se videti u Londonu sa Bušarom i verujem da ćemo se rukovati, što će značiti kraj muka za Smederevo", rekao je Vučić na sednici Skupštine Srbije, tokom rasprave o rebalansu budžeta za 2014. godinu. 

Premijer je najavio da će tokom posete Londonu, gde će održati javni čas studentima Londonske škole ekonomije i političkih nauka, obaviti razgovore u vezi sa Železarom, kao i s drugim investitorima.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!