Home Info Radnici treću noć u opštini

Radnici treću noć u opštini

by redakcija

Radnici smederevskog Želvoza proveli su i treću noć u zgradi opštine čekajući isplatu obećanih otpremnina. Skupština i danas zaseda: Tema rafinerija.

Predstavnik radnika Dejan Živković izjavio je Tanjugu da će od predsednika Skupštine grada Smedereva tražiti informaciju o realizaciji zaključka usvojenog na skupštinskoj sednici u sredu uveče.

"U zavisnosti od odgovora u vezi sa rešavanjem problema isplate naših otpremnina, odlučićemo o daljim koracima. Noćas je bilo nas sedamdesetak, a u toku prepodneva očekuje se dolazak kolega u većem broju”, rekao je Živković.

Skupština grada Smedereva prekinula je sednicu u četvrtak rano ujutro, a tokom večeri usvojen je zaključak u vezi sa rešavanjem problematike isplate otpremnina zaposlenih u Želvozu, koji ostaju u protestu do ispunjenja ovog zahteva.

Grad Smederevo, u cilju rešavanja isplate otpremnine zaposlenima u Želvozu, "ući će u postupak pribavljanja nesporne državne imovine čiji je korisnik Želvoz, a koja je od interesa za grad u vrednosti do 200 miliona dinara ili dva miliona evra".

Zadužen je gradonačelnik da formira radnu grupu koju će činiti tri predstavnika lokalne samouprave i dva predstavnika Želvoza, pravne i ekonomske struke, sa zadatkom da identifikuju imovinu Želvoza.

Takođe je odlučeno da zaključak, po hitnom postupku, bude dostavljen Vladi Srbije, resornim ministarstvima i Fondu za razvoj, sa molbom da u roku od tro dana obaveste grad Smederevo o preduzetim aktivnostima i terminu za isplatu otpremnina.

Na dnevnom redu današnjeg nastavka sednice lokalnog parlamenta u Smederevu, pored odluka neophodnih za funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova, nalazi se i inovirani tekst ugovora o davanju zemljišta u zakup radi izgradnje rafinerije.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!