Home Info Radnici sprečili trening fudbalera Smedereva

Radnici sprečili trening fudbalera Smedereva

redakcija

 

Zaposleni u FK Smederevo, u znak protesta jer nisu primili sedam plata, zaključali su juče svlačionice i ekonomat kako bi sprečili održavanje treninga ovog superligaša. Uprava kluba, ni posle mesec dana od ostavke predsednika Saše Momića, nije ustanovljena, a zbog milionskih dugova i mešanja politike, "oklopnicima" je ugrožena egzistencija.
 
– Agonija traje duže od godinu dana. Prošle godine nismo primili sedam plata, nisu nam plaćeni doprinosi, nemamo zdravstevene knjižice, a ni novac da se lečimo. Neke porodice gladuju, jer ljubav prema klubu ne može da se jede. Nije problem ni direktor, ni šef struke, ni predsednik, već novac kojeg nema – kaže tehnički sekretar Smedereva Sandra Begić.
 
Radnici tvrde da su, kada je "Ju-Es stil" bio sponzor, plaćane vođe navijača, kupovani novi mobilni telefoni, a zaposleni u klubu nisu primali plate. Radnici kažu da će im se, posle utakmice u subotu u protestu priključiti i fudbaleri.
 
Direktor Smedereva Aleksandar Pantić nije hteo da komentariše pobunu radnika, rekavši da će se javnosti obratiti posle izbora Nadzornog odbora. Na taj izbor čeka se već mesec dana, od Momićeve ostavke.
 
Trenutno vlada rovovska borba za prevlast u superligašu između struje koju predvodi gradonačelnica dr Jasna Avramović i krila izvršnog direktora Žarka Pavlovića. Bivši direktor kragujevačkog Raničkog došao je u klub pre godinu dana s "titulom" najozbiljnijeg kandidata za kupca Smedereva. Njegova firma "LMP doo", u kojoj je suvlasnik Raka Marić, sada potpredsednik Nadzornog odbora, pozajmila je klubu tri miliona dinara. Kasnije, novac je prestao da stiže, a ni od kupovine nije bilo ništa…
 
U opticaju su, navodno, dva rešenja: Žarko Pavlović sa svojim timom, a drugi tim koji bi "sastavila" gradonačelnica, na čelu sa Slavkom Kanjevac Pašti, generalnim sekretarom ŽFK Jerina.
 
BEZ NAGRADA
BILO je predviđeno prema dnevnom redu Skupštine da se dodele priznanja najboljima iz 2012. godine, ali to se nije desilo. Nijedan od viđenijih laureata se nije pojavio, iz opravdanih razloga, pa je uručenje nagrada ostavljeno za drugu priliku.
Za najbolje su izabrani: Filip Đuričić, kao najbolji mladi igrač, Milorad Mažić sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Dejanom Petrovićem za najboljeu sudijsku trojku, Milan Lešnjak za najperspektivnijeg trenera, a Vladimir Nedeljković za najtalentovanijeg sudiju.
 
J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!