Home InfoDruštvo PU Smederevo: I u oktobru se uspešno radilo na suzbijanju kriminala

PU Smederevo: I u oktobru se uspešno radilo na suzbijanju kriminala

by redakcija1

Policijska uprava u Smederevu je, u oktobru ostvarila veoma dobre rezultate na suzbijanju svih oblika kriminala. Nastavljen je rad na prevenciji kriminala i suzbijanju vršenja krivičnih dela iz svih oblasti, a naročito onih sa elementima nasilja, napominju iz PU Smederevo.

Značajni rezultati su postignuti kada je reč o suzbijanju neovlašćenog držanja i trgovine narkoticima, pa je otkriveno 17 krivičnih dela u vezi sa drogom. Neprekidno prisustvo policijskih službenika, imalo je za rezultat da su u 19 slučajeva izvršioci uhvaćeni na delu.

Nastavljene su i aktivnosti u blizini ugostiteljskih objekata gde se okuplja veći broj mladih, što je, kako navode, doprinelo da javni red bude stabilan.

 

Tokom prošlog meseca, policija je uspešno obezbeđivala javne skupove, naročito sportske priredbe sa povećanim rizikom, na kojima su brzim i uspešnim intervencijama sprečili narušavanje javnog reda u većem obimu.

Posebna pažnja posvećena je operativnom radu na rasvetljavanju krivičnih dela nasilničkog ponašanja ispred ugostiteljskog objekta „Kristal“ i u „Skroz dobroj pekari“ u Smederevu, koji je rezultirao hapšenjem i procesuiranjem izvršilaca.

Policijski službenici Policijske uprave Smederevo su i dalje svakodnevno prisutni u 88 školskih objekata u Podunavskom okrugu, uz pojačane preventivne aktivnosti u okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Za učenike 5. i 7. razreda organizovane su 202 radionice, najviše na temu „Prevencija vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom okruženju“.

Tokom druge polovine oktobra, na osnovu saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarsva javne bezbednosti Narodne Republike Kine, u Smederevu su realizovane zajedničke patrole, u kojima je učestvovalo devet pripadnika kineske policije, uz pozitivne reakcije građana i kineskih državljana koji žive na našem području – saopštavaju iz PU Smederevo.

I saobraćajna policija je kontinuirano prisutna u zonama škola i pešačkih prelaza. Radom na ostalim saobraćajnicama u gradu i opštinama ostvareno je povoljno stanje bezbednosti, osim sa aspekta broja poginulih lica, kojih je u oktobru ukupno bilo pet.

Od toga su dva pešaka stradala na auto-putu i jedan u Radincu. Ove posledice su nastale nepoštovanjem saobraćajnih propisa od strane pešaka (nepropisno kretanje i prelaženje saobraćajnica na mestima gde to nije dozvoljeno).

S tim u vezi, napominju iz PU, protiv dva vozača pravnih lica koja se bave prevozom, podneta je prijava zbog zaustavljanja na auto-putu radi primanja putnika, o čemu je upoznata nadležna inspekcijska služba, koja će preduzeti mere iz svoje nadležnosti, u cilju sprečavanja ovakvih pojava.

Nastavljena je i akcija provere propisnog držanja oružja sa odobrenjem, u toku koje je u proteklom mesecu izvršeno više od 2.000 kontrola.

Procenat otkrivenih nepravilnosti se zadržao na oko 2%, što potvrđuje da građani Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane, u većini, savesno i propisno drže i čuvaju oružje, zaključuje se u informaciji za javnost koju potpisuje Vesela Milovanović, načelnik PU Smederevo.

Slične vesti

1 comment

Perverzni traktorista 18.11.2023 - 10:06

Ala su se rastrčali pred izbore kao i sve druge javne službe .

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!