Home InfoSport Prvo kolo Kupa Srbije u streljaštvu počinje sutra u Smederevu

Prvo kolo Kupa Srbije u streljaštvu počinje sutra u Smederevu

redakcija1

Na početku nove sezone vazdušnim oružjem, na prvom kolu Kupa Srbije u B programu, koje će se sutra održati u Smederevu, nastupiće 16 najmlađih strelaca smederevske streljačke družine.

Za ovo takmičenje je prijavljeno više od 250 strelaca iz 33 domaća kluba koji će se nadmetati vazdušnim oružjem u kategorijama pionira i pionirki, serijskom vazdušnom puškom i vazdušnim pištoljem, kategorijama kadeta i kadetkinja i mlađih juniora i mlađih juniorki u disciplinama standardna vazdušna puška i vazdušni pištolj.
Među njima je i Dušan Bojić, koji je početkom ove godine proglašen za najboljeg mlađeg juniora Srbije u disciplini vazdušni pištolj.

Nova sezona takmičenja vazdušnim oružjem u razvojnom B programu počinje prvim kolom Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje će se održati sutra na strelištu u Sportskoj hali Smederevo.  Za ovo popularno takmičenje mlađih kategorija strelaca prijavljeno je više od 250 takmičara iz 33 domaća kluba.

Strelci se takmiče u kategorijama pionira i pionirki serijskom vazdušnom puškom, zatim kadeta i kadetkinja i mlađih juniora i mlađih juniorki u disciplini standardna vazdušna puška, dok se vazdušnim pištoljem takmičenje odvija u svim kategorijama od pionirskih do mlađejuniorskih.

Streljačka družina „Smederevo“ izlazi na liniju gađanja sa čak 16 strelaca, od kojih njih petoro u kategorijama pionira i pionirki serijskom puškom imaju svoj prvi takmičarski nastup. Dunja Ivanović i Mina Lazić u kategoriji pionirki, David Mijatović, Pavle Pejov i Marko Ivanišević u kategoriji pionira su debitanti, polaznici poslednje generacije Škole streljaštva SD „Smederevo“.

U kategoriji pionira ovim oružjem još nastupa i Strahinja Zlatanović, takođe polaznik Škole streljaštva koji je svoj debi imao jesenas na Prvenstvu Srbije i još dvoje iskusnijih pionira Lazar Popović i Nikola Manojlović.

U kategoriji pionira, ali u disciplini vazdušni pištolj, nastupiće još jedan izdanak smederevske škole streljaštva Aleksa Nikolić.

U kategoriji kadetkinja standardnom vazdušnom puškom takmičiće se Anđela Radojičić i Ivona Bojić. U kategoriji kadeta ovim oružjem nastupaju Lazar Subotić, Lazar Jančić, Lazar Popović i Nikola Manojlović.

U kategoriji kadeta vazdušnim pištoljem takmičiće se Petar Kostić, Luka Milivojević i Aleksa Nikolić. Rezultati kadeta i kadetkinja se računaju i za plasman u kategoriji mlađih juniorki i mlađih juniora.
Samo u kategoriji mlađih juniora vazdušnim pištoljem nastupiće Dušan Bojić, najbolji mlađi junior Srbije u prethodnoj godini, na osnovu rang liste Streljačkog saveza Srbije.

Prošlog ponedeljka na strelištu u Smederevu održano je i polaganje za sudijske licence Streljačkog saveza Srbije. Svoje licence obnovilo je 22 smederevskih sudija a prve sudijske licence dobilo je sedmoro novih članova naše družine. Pored članova SD „Smederevo“ polaganju su prisustvovali i članovi streljačkih družina „Jasenica“ iz Smederevske Palanke (četvoro) i „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca (dvoje) koji su takođe, stekli zvanje streljačkih sudija.

Sudijska organizacija SD „Smederevo“ sada broji 29 članova sa licencom SSS (Streljačkog saveza Srbije) i troje sa ISSF licencom (Međunarodne sportske streljačke federacije). Samo na ovom takmičenju angažovano je 14 sudija.

1 komentara
1

Slične vesti

1 komentara

Smederevac 16.01.2021 - 16:23

vazno obavestenje -Dragi sugradjani -da li je pronadjen ,,pisac..grafita GK 153 koji nam je isarao ceo grad????? Cekamo reakciju nadleznih.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!