Home Info Prvenstvo Srbije za juniorke i pionirke u odbojci

Prvenstvo Srbije za juniorke i pionirke u odbojci

by redakcija

Prošlog i pretprošlog vikenda u Požarevcu,odnosno Valjevu, održana su finala Prvenstva države za juniorke i pionirke u odbojci. Odbojkaški klub Tehničar Smederevo, kao Prvak regiona u obe konkurencije i najboljeg rezultata u istoriji smederevske ženske odbojke, izborio je pravo da se takmiči sa najboljima u Srbiji. Na istim ,OK Tehničar je prezentovao sebe ali i sa puno ponosa i časti, svoj grad i njegov odbojkaški segment!

U Juniorskoj konkurenciji, i igri u grupi protiv ekipa C.Zvezde, S.Pazove, Milenijuma i Železničara Lajkovac, naše devojke su ostvarile 3 poraza (dva od 3:0 i jedan od 3:2) i 1 pobedu protiv Lajkovca (3:1), i kao takve završile na 11.mestu u Srbiji. 

"Evidentno je da se moglo za stepenicu ili dve više, ali uz sve igračke i finansijske nedaće koje smo imali, moramo biti zadovoljni postignutim, pogotovo kada se pogleda ko je sve bio na Državnom prvenstvu, da je od 12 kvalifikovanih, 5 ekipa iz Superligaškog ranga i 6 iz Prvoligaškog, te da je jedino OK Tehničar Smederevo učestvovao kao član Druge lige Srbije. Ovo je dovoljan pokazatelj koliko je bilo teško našim devojkama i koliko je njihov rezultat dobar i značajan!" – rekao je za SDCafe predsednik kluba Aleksandar Šipetić.

U Pionirskoj takmičenju, u takođe najjačoj konkurenciji u Srbiji i borbi u grupi protiv ekipa Lazarevca, Kragujevca, Trstenika i Valjeva, ostvarene su 2 pobede i dva poraza, što je naše devojčice dovelo na 10.mesto u Srbiji!

"Prikazana igra i borbenost Tehničarki, kao i ponašanje na terenu i van njega, bili su pravi primer dokazanog renomea kluba i sportsko-ljudske prepoznatljivosti njegovih subjekata!" – dodao je Šipetić.

"Na kraju, zadovoljni smo i ponosni što smo u najboljem svetlu predstavili svoj Grad, Klub,sebe! Nismo posebno značajni za naše Smederevo, ali ćemo se uvek posebno i značajno boriti za svu decu Smedereva i njihovu priliku da se sportski pokažu, dokažu, ostvare kao sportisti i kao ljudi!" – zaključio je za naš portal Šipetrić.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!