Home Info Inspektori došli zbog otkaza, a napisali kaznu zbog toaleta

Inspektori došli zbog otkaza, a napisali kaznu zbog toaleta

redakcija

Još se čekaju rezultati inspekcijskog nadzora u turskoj fabrici tekstila "Kajzen" u Smederevu posle otkaza za sedmoro radnika sa obrazloženjem da su objavljivanjem fotografija obustave rada na društvenim mrežama "odali službenu tajnu".

Inspektori rada su u turskim pogonima bili u ponedeljak na osnovu prijave sedmoro otpuštenih, a osim provere zakonitosti njihovih otkaza, inspekcija rada trebalo je da utvrdi ima li kršenja zakona kada je reč o uslovima rada. Dva dana nakon inspekcijskog nadzora, nadležni se nisu oglasili. "Novosti" su se zvaničnim putem obratile Ministarstvu rada tražeći odgovore o nadzoru.

U međuvremenu, Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su da, prema informacijama koje oni imaju, inspekcija "nije otkrila veće nepravilnosti u poslovanju Kajzena".

– Od svih nepravilnosti na koje su radnici ukazivali, neplaćanja prekovremenog rada do nezakonitih otkaza, jedino što je Inspekcija našla je da osoba koja obavlja higijenu toaleta, nije stručno obučena za taj posao i nema adekvatnu opremu za rad, te je naloženo da "Kajzen" hitno otkloni te nedostatke, uz minimalnu novčanu kaznu – tvrdi predsednik "Sloge" Željko Veselinović.

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!