Home InfoDruštvo Protest roditelja zbog cene vrtića

Protest roditelja zbog cene vrtića

by redakcija

Roditelji dece koja idu u smederevske vrtiće i koji su podneli tužbe protiv Grada zbog nezakonite cene vrtića, najavili su održavanje javnog protesta pod nazivom „Za decu Smedereva“.

Protest je zakazan za 23.05.2015. godine (subota) u 12 časova, a mesto okupljanja je gradski trg, nakon čega će se protestna kolona uputiti ka zgradi Gradske uprave, gde će se organizatori obratiti prisutnima.

“DOSTA JE BILO DA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, SAJTOVIMA, GRUPAMA TUGUJEMO NAD SVOJOM HUDOM SUDBINOM, UZDIŠEMO DO NEBESA, DA SMO PONIŽENI, LjUTI I UVREĐENI. ZATO SVE GORE POMENUTE, KAO I NAŠU DRAGU DEČICU POZIVAMO DA ZAUZMU MESTO U REDOVIMA ČASNIH I PONOSNIH! VAŠE MESTO U PROTESTNOJ KOLONI NE SME OSTATI PRAZNO ! ZA TOLIKO SMO U OBAVEZI, KAKO BI OČUVALI ONO ŠTO NAM JE NAJSVETIJE, NAŠU DECU I NAŠE PORODICE, navodi se u pozivu na protest objavljenom na fejsbuk profilu Nezakonite cene vrtića.

Kako je SD Cafe pisao, roditelji su tužili grad jer im je, odlukom gradske vlasti, godinama naplaćivana usluga u visini od 40 odsto od ekonomske cene, umesto 20 odsto, kako zakon nalaže.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!