Home InfoHronika Profesor hvatao učenicu za grudi?

Profesor hvatao učenicu za grudi?

by redakcija

Učenica Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu prijavila je policiji da ju je profesor pipkao za zadnjicu i grudi, nezvanično saznaje Kurir! Iako prijava u policiji postoji, protiv bludnog profesora još nije podneta krivična prijava jer policija i tužilaštvo i dalje rade na prikupljanju svih dokaza.

Haos u školi

– Pre desetak dana učenica Ekonomske škole je u pratnji roditelja došla u policiju i prijavila da ju je profesor dodirivao. Zbog osetljivosti slučaja, prijava učenice se detaljno proverava. Policija na slučaju radi u saradnji s tužilaštvom, koje treba da odluči da li će podneti krivičnu prijavu – kaže izvor Kurira iz istrage.
Učenici smederevske Ekonomske škole kažu da je proteklih dana u školi vladao pravi haos zbog navodne pedofilske afere.

– Školom kruži priča da je na meti tog profesora bilo više učenica! On je, navodno, po grudima i zadnjici pipkao i druge devojke, koje nisu imale dovoljno hrabrosti da ga prijave – priča jedan učenik Ekonomsko-trgovinske škole. Međutim, đaci kažu da će dalja istraga utvrditi da li je profesor kriv za delo za koje ga je učenica osumnjičila.

– Ko zna šta se tu dešavalo. Možda ga je prijavila da bi mu se zbog nečega osvetila. Nikoga ne branim, ako je kriv, treba da ga izbace iz škole i da ga osude – priča učenik.

Direktor bez komentara

Milovan Topalović, direktor Ekonomsko-trgovinske škole, nije želeo da daje izjave.
– Dok se ne pokrene bilo kakav postupak u vezi s ovim slučajem, medijima nećemo davati nikakve informacije – bilo je sve što je izjavio Topalović, a Kurir saznaje da bi školski odbor uskoro trebalo da zaseda i donese odluku da li će profesor biti suspendovan.

Hronologija

– APRIL 2012 – Miladin Đ. (67), bivši direktor dve beogradske osnovne škole, uhapšen je zbog sumnje da je od oktobra 2010. bludničio nad šest devojčica. Devojčice su ispričale da im je profesor zavlačio ruke pod odeću, pipkao ih po grudima i genitalijama, a one su pokušavale da se brane. Milan Đ. je negirao da je dodirivao decu.

– MAJ 2010 – Dragoljub D. (67), penzionisani profesor fizičkog u leskovačkoj gimnaziji, uhapšen je zbog sumnje da je od septembra 2007. do aprila 2010. učenicu pipkao na časovima i da joj je mobilnim telefonom zakazivao sastanke i slao poruke.

– APRIL 2009 – Protiv profesora fizičkog vaspitanja M. S. (55) u srednjoj školi u Boljevcu tri učenice su podnele prijavu za seksualno uznemiravanje, a njima se potom priključila i jedna bivša učenica. Devojčice su tvrdile da ih je profesor na skoro svim časovima dodirivao po intimnim delovima tela dok ih je „pridržavao“ tokom vežbanja, dok je M. S. sve to negirao.

– AVGUST 2007 – Profesor fizike u novopazarskoj gimnaziji Bajram M. sumnjičio se da je pipkao maloletnu učenicu F. D. za butine i grudi dok joj je držao privatne časove. F. D. je rekla da je profesor stavio njenu ruku na njegov polni organ, nakon čega je ona uspela da pobegne.
Šta će se upisivati u registar

– ime i prezime osuđenog
– matični broj
– adresa prebivališta
– radno mesto
– DNK profil
– fotografija pedofila ili silovatelja
Inspektori na terenu

Nakon što je slučaj prijavljen, školu su preplavili policajci i inspektori iz odeljenja za seksualne delikte.
– Tužilaštvo bi uskoro trebalo da donese odluku o tome da li će protiv profesora biti podneta prijava, ili je eventualno reč o lažnom prijavljivanju – kaže izvor Kurira.
Registar pedofila prazan

Registar pedofila i silovatelja postoji u Srbiji, ali u njemu još nema nijednog imena jer dosad nije doneta nijedna pravosnažna sudska presuda, što je osnovni uslov za upisivanje imena manijaka u registar!
– Registar će voditi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, a prvo ime biće upisano čim neki od sudova u Srbiji izrekne pravosnažnu presudu – kaže izvor Kurira.

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!