Home Info Izjava šefa Odborničke grupe Demokratske stranke u Smederevu

Izjava šefa Odborničke grupe Demokratske stranke u Smederevu

redakcija

"Razumem da su stranački transferi trenutno glavna politička tema, jer se time pokušava skrenuti pažnja sa društveno ekonomskih problema sa kojima se susreće naša država. Pojedinci na sve načine pokušavaju da u novom političkom rasporedu zadrže postojeće ili dobiju neke nove lične benefite. Indikativno je da Demokratsku stranku, većinom, napuštaju članovi koji su u nju učlanjeni nakon 2008. godine sa idejom lične promocije i koristi od pozicija u vlasti koje je DS imala. Verujem da je isti razlog i njihovog prelaska u najjače stranke u vlasti. 

Danas je velika hrabrost biti član i odbornik DS-a jer smo svedoci autokratskog sputavanja različitosti političkog mišljenja koje u pojedinim slučajevima dovodi čak i do fizičkog obračuna sa članovima Demokratske stranke. Zato i ne očekujem da svi imamo dovoljno hrabrosti za novonastalu političku borbu za ideje u koje verujemo. 

Podsetio bih da odbornici ne odlučuju u Parlamentu zato što su na direktnim izborima dobili podršku građana, već kao predstavnici političkih stranaka koje su na izborima dobile poverenje za sprovođenje svoje politike. Ipak, izborni zakon odbornicima daje vlasništvo nad mandatom i time pojedincima omogućava da izigraju volju građana i ''unovče'' svoj glas u odlučivanju bez obzira na pripadnost nekoj političkoj ideji. 

U konkretnom slučaju, tri odbornika izabrana na listi Demokratske stranke su prelaskom u odbornički klub Srpske napredne stranke jasno otkrila svoje motive. Siguran sam da su to lični interesi koje će, zarad podrške u glasanju, pokušati da ostvare u novoj političkoj stranci. 

Moralno i časno bi bilo da odbornici vrate svoje mandate stranci jer su ih od iste i dobili kao predstavnici jednog političkog programa. Svima kojima su prioriteti lična postavljenja sa zadovoljstvom potpisujemo ispisnice jer postoji veliki broj starih i novih članova Demokratske stranke koji su tu zbog političkih postignuća. 

Odbornički klub Demokratske stranke ostaje drugi po brojnosti u lokalnom parlamentu u kome će nastaviti borbu za poboljšanje ekonomije i privrede Smedereva kroz realizaciju stranih i domaćih investicija i zapošljavanje naših sugrađana, rešavanje komunalnih problema i uređenje našeg grada na koji smo svi ponosni." 

Gradski odbor Demokratske stranke Smederevo

Izvor: ds.org.rs

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!