Home Info PRIJEM ZA ZLATNE VESLAČE

PRIJEM ZA ZLATNE VESLAČE

redakcija

Gradsko rukovodstvo organizovalo je prijem za Aleksandra Filipovića i Jovana Jovanovića, članove nacionalne posade četverca sa kormilarom, koji je na prvenstvu sveta u Litvaniji pre tri dana odbranio zlatnu medalju, osvojenu prošle godine u Amsterdamu, i njihovog trenera i selektora juniorske veslačke reprezentacije Dejana Guslova.

– U ime Gradske uprave i svih žitelja grada želim da vam čestitam na zlatnoj medalji koju ste odbranili. Vi ste ponos Smedereva. Veslači su postali zaštitni znak našeg grada. Teško je osvojiti zlato, ali ga je još teže odbraniti i sačuvati. Vaši rezultati služe za primer mladima- rekla je gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović.

Predsednik Skupštine grada Smedereva Branče Stojanović čestitao je veslačima na postignutom uspehu i rekao:

– Ovom prilikom ste nas opet obradovali rezultatima, na kojima mnogi mogu da Vam pozavide.

– Čestitam na osvojenom prvenstvu i želim vam da nam donosite još lepih vesti i medalja sa svih takmičenja – rekao je zamenik gradonačelnika Bojan Teofilović.

U ime sportista zahvalio se selektor juniorske veslačke reprezentacije Dejan Guslov.

– Nije kurtoazija kad kažem da nam znači da ljudi koji vode grad prepoznaju da je ono što radimo dobro i kvalitetno i da na dostojan način reprezentujemo Smederevo u svetu. Najveće zasluge za rezultat imaju sportisti, pogotovo zbog vrlo teške situacije u kojoj smo se našli, oni su se izdigli iznad toga i uspeli da odbrane svetsku titulu, što je malom broju ekipa pošlo za rukom – ocenio je Guslov.

Dvostruki osvajač svetskog zlata, Jovan Jovanović, zahvalio se predstavnicima lokalne samouprave, ali i svim ljudima koji ih podržavaju.

– Lep je osećaj ponovo osvojiti zlato i dokazati da rezultat od prošle godine nije samo srećan dan. Lepo je potvrditi rezultat i staviti ljudima do znanja da mlade nade dolaze i da se spremamo za Rio (de Žaneiro) 2016. godine. Izuzetan je osećaj kada slušaš himnu na pobedničkom postolju, gledaš sve ostale reprezentacije kako stoje i čekaju dok se tvoja himna peva, to je osećaj za koji vredi živeti – istako je Jovanović.

Predsednik Veslačkog kluba Smederevo, Dragoljub Paunović, pohvalio je veslače i naglasio da je odbrana zlata veliki uspeh za grad i Srbiju.

Srpski četverac sa kormilarom Aleksandar Filipović, Jovan Jovanović, Luka Đorđević, Igor Lucić i kormilar Mateja Jošić osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu u Litvaniji i tako odbranio prošlogodišnju zlatnu medalju i svetski rekord oboren u Amsterdamu.

Na današnjem prijemu, predstavnicima Veslačkog kluba je uručena monografija grada, a veslačima prigodni pokloni.

Izvor: Grad Smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!