Home InfoHronika Prijavljen Smederevac da godinama ubija mačke

Prijavljen Smederevac da godinama ubija mačke

by redakcija

Mirjana Nikolić iz Smedereva  je,  dok još Srbija nije imala zakon o zaštiti životinja, najmanje 15 godina, gledala kako njen sused,  golubar, Milan Ivanović namamljuje i ubija mačke.

Nije mogla ništa da učini jer, sem svojih očiju, nije imala svedoke o tome što je gledala, a "ljudima iz ulice je normalno ubiti mačku".

"Vidim povremeno deda Miću kada nosi ubijene mačke u šumu iznad kuće da ih baci. Pre nekoliko godina bila sam svedok kada je ubio svoju mačku, kao u kriminalističkom filmu, zavrnuvši joj vrat. U avgustu prošle godine sam ga takođe videla, a sredinom marta ove godine ubio je mačku koja se kod mene doselila".

Početkom jula sused je ubio Mirjanino četvoromesečno mače tvrdeći da mu je pocepalo žičanu mrežu na golubarniku.

Mirjaninom sinu je rekao "Danas sam ubio jednu mačku, srediću i tvoju ako je ne budeš čuvao".

Kada je otišla da se raspita da li joj je zaista ubio mače ili da ga dalje traži, sused se, kaže Mirjana, iznervirao, počeo da ponavlja "Jesam, ubio sam ga, i neću s tobom da raspravljam!"  Potom je, tvrdi Mirjana, postao bez razloga agresivan, da bi kasnije provocirao njenog supruga.

Mirjana je odmah pozvala policiju, kontaktirala Orku, kaže da će podneti prijavu i komunalnoj policiji i komunalnoj inspekciji i da se neće smiriti dok sused ne bude kažnjen.

"Bude li kažnjen uslovno, žaliću se gde god mogu!" tvrdi Mirjana.

Za ubijanje životinje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do jedne godine, ako je delo ponovljeno zatvorska kazna je do tri godine.

Policija je po prijavi izlazila na teren potvrđeno je agenciji Beta uz napomenu da je odlučujuće "slobodno tužiočevo uverenje" hoće li podići tužbu protiv izvršioca.

msp

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!