Home InfoHronika Prezentacija objekata izgrađenih iz kreditnih sredstava KFW banke

Prezentacija objekata izgrađenih iz kreditnih sredstava KFW banke

redakcija

Delegacija nemačkog Minsistarsva za ekonomsku saradnju i razvoj posetila Smederevo

       Nakon potpisivanja međuvladinog protokola o ekonomskoj saradnji između Savezne Republike Nemačke i Republike Srbije, delegacija nemačkog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj na čelu sa Andreasom Gisom posetila je Smederevo.
Predstavnici nemačkog Ministarstva želeli su da se na licu mesta uvere u uspešnost realizacije programa koje je finansirala nemačka Vlada.
U prisustvu  gradonačelnika Predraga Umičevića, zamenika gradonačelnika dr Jasne Avramović, predsednika Skupštine grada  Brančeta Stojanovića, Zdravke  Kovačević Vasić, načelnika Odeljenja za LER (lokalni ekonomski razvoj) i predstavnika JKP Vodovod održana je prezentacija objekata izgrađenih iz kreditnih sredstava KFW banke.
     Projekti koji su  finansirani iz kreditne linije KFW-a u iznosu od ukupno 2 i po miliona evra su :
1. 146.000 evra za rekonstrukciju ulica Kralja Petra, 17. oktobra, Crnogorske, Narodnog fronta, Srbine, Goričke, Majke Jugovića, Birčaninove, Ratnih vojnih invalida i Velebitske.
Sportska hala – 677.000 evra i isto toliko za Bazen.
U sklopu prve faze KFW programa za vodosnabdevanje izgrađena su 3 bunara, instalirana oprema za detekciju curenja i obezbeđeno 3.000 vodomera za šta je iz donacije KFW-a utrošeno 712.000 evra dok je učešće grada bilo 178.000 evra.
     Nemačka delegacija obišla je ulice Kralja Petra i 17.oktobra kao i bunare na izvorištu Šalinac. Gospodin Andreas Gis izrazio je zadovoljstvo kvalitetom realizovanih projekata infrastrukture i najavio nastavak saradnje.
      „Ulazimo u drugu fazu saradnje programa vodosnabdevanja čija je vrednost  
6. 200.000 evra“, potvrdila je Zdravka Kovačević Vasić, načelnik Odeljenja za LER Gradske uprave Smederevo.

 

Izvor: Grad Smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!