Home Info Premijera Patosovog “Malog princa”

Premijera Patosovog “Malog princa”

redakcija

Pozorište PATOS u petak 9.11. u 20.00 časova u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo održava prvu premijeru ove sezone, a u pitanju je nova adaptacija „Malog princa“. Predstavu priređuje mlađi ansambl pozorišta, a u režiji dramskih pedagoga i reditelja pozorišta, Milane Matejić i Marine Mišić Guberinić. 

Predstava je rađena po tekstu Sunčice Milosavljević. Ova adaptacija čuvenog Egziperijevog romana je namenjena uzrastima učenika osnovnih škola i predstavlja originalno pozorišno čitanje nezaobilazne lektire. Takođe, premijera je i svojevrsno obeležavanje jubileja, desetogodišnjice od premijere uspešne i nagrađivane istoimene predstave, koju je u PATOSu postavila upravo rediteljka Sunčica Milosavljević. Tekst je nastao kroz rad i kreativni dramski proces sa tadašnjim glumcima pozorišta, a danas doživljava novo čitanje od strane mladih rediteljki i mladih glumaca istog pozorišta.

Predstava je podržana od strane Grada Smedereva i Centra za kulturu Smederevo, na čijoj blagajni se mogu nabaviti karte za premijeru. 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!