Home ZanimljivostiAutomoto PREDSTAVLJAMO VAM NOVI BENTLEY

PREDSTAVLJAMO VAM NOVI BENTLEY

by redakcija

Prilikom prošlogodišnjeg predstavljanja obnovljenog Continentala GT, Bentley je najavio da će se u ponudi ovog modela naći i V8 motor, a premijeru je video na ovogodišnjem sajmu automobila u Detroitu…

Radi se o 4,0 litarskom V8 twin turbo motoru koji razvija 507ks pri 6000 o/min u paru sa osmostepenim automatskim menjačem. Ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) traje manje od 5 sekundi, najveća brzina iznosi više od 290 km/h, a u fabričkom press saopštenju se navodi i podatak da autonomija sa jednim rezervoarom goriva iznosi oko 800 km.

Pogon je na sva četiri točka, a Continental GT V8 i GTC V8 se takođe odlikuju i "black gloss matrix" prednjim grilom sa hromiranim okvirom, crvenim Bentley "B" bedžom, hromiranim "figure eight" izduvnim cevima, setom 20-inčnih aluminijumskih točkova u "Diamond Black" ili "Diamond Silver" bojama (opciono i od 21 inča) i dvobojnim kožnim enterijerom.

Bentley beleži rekordnu prodaju vozila u decembru ove godine, sa 1059 prodatih automobila, što je povećanje od 69% u odnosu na isti mesec prethodne godine. Što se cene tiče, Continental GT V8 košta 136.000 evra, a Continental GTC V8 treba da se plati 149.600 evra.

Izvor: LuxLife

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!