Home Info Predrag Ejdus igrao odlomke iz svojih predstava

Predrag Ejdus igrao odlomke iz svojih predstava

redakcija

Na "Nušićevim danima" u Smederevu glumac Predrag Ejdus, dobitnik nagrade za životno delo 2008. sinoć je u gradskom Kulturnom centru na toj manifestaciji govorio publici odlomke iz najdražih  predstava koje je igrao tokom karijere.

Ejdus je govorio odlomke iz dela Šekspira, Molijera, Sterije,  Marulića, Vide Ognjenović i lamentirao o životu, karijeri, lepim i ružnim stranama glumačkog poziva.

Veče je započeo lamentacijama o glumačkom usudu iz lične vizure koju je zabeležio Goran Marković u vreme kada se Ejdus oporavljao u bolnici i koja je bila predložak za predstavu Delirium tremens.

Danas i sutra na velikoj sceni Kulturnog centra Smederevo biće adaptirana radio drama Đorđa Lebovića koju je za pozorište priredio Vladimir Dasukidis a izvode je, pod imenom "Svetlosti i senke", glumci omladinske scene "Čubi".

Sutra u Smederevu gostuje amatersko pozorište "Žanka Stokić" iz Velikog Gradišta s Nušićevom komedijom "Sumnjivo lice".

To su, u okviru festivala, dve poslednje predstave s besplatnim ulaznicama.

Do kraja festivala, mimo dve pomenute,  publika će videti još sedam predstava, od kojih je šest u konkurenciji za nagrade, dok glumci Ateljea 212.  igraju 28. aprila "Pazarni dan" Aleksandra Popovića u čast Branimira Brstine koji će te večeri u Smederevu primiti nagradu za životno delo.

msp

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!