Home InfoHronika Postupak protiv više odgovornih za povređivanje deteta u vrtiću “Pčelica”

Postupak protiv više odgovornih za povređivanje deteta u vrtiću “Pčelica”

redakcija

Osam meseci nakon što je četvorogodišnjem detetu polomljena noga kada je u vrtiću „Pčelica“ u smederevskom naselju Papazovac na njega pao radijator, nije utvrđeno ima li odgovornih za ovaj slučaj.

Tužilaštvo u Smederevu smatra da ima, i vodi postupak protiv više lica za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. Obavljeno je  medicinsko, kao i veštačenje veštaka zaštite na radu. Dokazni postupak tužilaštva još traje, a nakon što se završi,  ukoliko bude dokaza, može se očekivati podizanje optužnice i sudski postupak.

Nesreća se dogodila u julu prošle godine, u kupatilu vrtića, dok su se deca igrala, kada se jedan od mališana, gurajući igračku-automobil, oslonio na verovatno loše pričvršćen radijator. Dete je zadobilo prelom butne kosti, i operisan je na klinici u Tiršovoj u Beogradu. Drugi dečak lakše je povređen
Inače, o slučaju policiju nisu obavestili nadležni  iz vrtića, već iz smederevske bolnice, s obzirom na to da su oba deteta prvo tamo zbrinuta. Nakon toga je obavljen policijski uviđaj.

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!