Home Info Popravni za fotelje!

Popravni za fotelje!

by redakcija

Nakon što je Skupština grada dala zeleno svetlo, novi konkurs za sedam direktora javnih preduzeća u Smederevu, zvanično je raspisan i 1.avgusta objavljen u Službenom glasniku. Petnaest dana od tog datuma je rok da se zaintresovani kandidati prijave. Da li će biti gužve za direktorske fotelje, kao na prethodnom konkursu koji je trajao godinu dana, biće poznato uskoro. Na poslednjoj sednici lokalni parlament imenovao je direktore tri javna preduzeća – Vodovod, JP za stambene usluge i toplifikaciju i Direkcija za izgradnju grada, i to je epilog jednogodišnjeg čekanja da se okonča konkursna procedura. Iako je konkurs raspisan za deset gradskih firmi, za sedam će se ići na „ popravni“ , uprkos tome što je lokalna komisija preporučila skupštini kandidate za skoro sva javna preduzeća, izuzev Zelenila i groblja i Čistoće, gde nije bilo zadovoljavajućih kandidata.

Uslovi su ostali isti.I u ovom konkursu za dva preduzeća pravi se razlika u kriterijumima, a zbog čega je to tako, objašnjenja nema.

Za pet javnih preduzeća – Zelenilo i groblja, Parking servis, Pijace, Gradsku stambenu agenciju i Televiziju Smederevo, traži se visoko obrazovanje trećeg ili drugog stepena, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje 4 godine, kao i tri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima.Za Čistoću i Sportski centar, međutim, konkurs predviđa i niže obrazovanje i manje iskustva. Konkretno, za direktora Čistoće zahteva se najmanje visoko obrazovanje, tek šest meseci rukovodećeg iskustva i radno iskustvo u komunalnim delatnostima najmanje dve godine. Da bi kandidat bio direktor Sportskog centra potrebno je da ima najmanje visoko obrazovanje, dve godine rukovodećeg iskustva, ali i neophodna znanja iz finansija i prava i drugih oblasti neophodnih za upravljanje javnim preduzećem. Kako će se ta znanja dokazati, nije obrazloženo.

Ovakve razlike u kriterijumima nanovo rađaju dileme da li se konkurs raspisuje po „nečijoj meri“. 

Očekuje se da ovaj konkurs bar bude završen u pristojnom roku,a o departizaciji, sva je prilika, ni ovoga puta neće biti govora.

Izvor: Naše novine

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!