Home Info Politika koči istragu?

Politika koči istragu?

by redakcija

Gradonačelnica Smedereva, Jasna Avramović, optužila je Osnovno tužilaštvo u ovom gradu za nesavestan rad i zataškavanje istrage o zloupotrebama u ovdašnjem "Parking servisu" – ne skrivajući sumnju da se sve to dešava zbog toga što su neki tužioci pripadnici Demokratske stranke.

– Direktor "Parking servisa", koji je demokrata, radio je sve i svašta. Još ne znamo dokle su stigle istražne radnje, jer je tužilac iz iste političke grupacije, baš kako i pola Tužilaštva, pa se vidi kako izgleda kada ste vi radili reformu pravosuđa i dovodili vaše kadrove. Tada se i ovakve stvari guraju "pod tepih" – poručila je Avramovićeva odbornicima DS sa skupštinske govornice.

U Osnovnom tužilaštvu odbili su da komentarišu ovu izjavu gradonačelnice, ali tvrde da se sve istrage – posebno one iz oblasti privrednog kriminala – sprovode efikasno. Nezvanično nam je potvrđeno i to da, od juna prošle godine, traje tužilačka istraga protiv ukupno 12 osoba, od kojih je šestoro upravo iz "Parking servisa", a među njima je i nekadašnji direktor Saša Nešić. Policija je podnela krivične prijave zbog zloupotrebe položaja i poreske utaje, a obuhvaćeni su i neki spoljni saradnici…

– Svi okrivljeni su saslušani, kao i veliki broj svedoka, a trenutno je u toku ekonomsko-finansijsko veštačenje obimne dokumentacije – saopštavaju iz Osnovnog tužilaštva.

Istovremeno, činjenica je da ova smederevska gradska firma predstavlja jednu od malobrojnih iz te delatnosti u Srbiji koja posluje sa gubitkom. Po podacima iz decembra 2014, dug "Parking servisa" iznosio je 30, a potraživanja tek nešto više od osam miliona dinara. Shodno poslednjem izveštaju Agencije za privredne registre, u 2013. prihodovali su 65 miliona, a bili "kratki" 16,5 miliona dinara, što je nadoknađeno umanjenjen kapitala firme!

Pre pola godine, radnicima se za plate dugovalo 11,6 miliona dinara, a sada oni od "Parking servisa" još očekuju šest zarada.

 

Jasna Avramović je optužila i sudiju Dragoslava Milanovića da je protiv nje "izmišljao dokaze i izjave, te vodio politički proces kao eksponent DS"…

– Takvim ljudima nema mesta u pravosuđu. Ako su se igrali sa gradonačelnikom, kako će se igrati sa ostalim ljudima – izjavila je Avramovićeva, napomenuvši da su je "građani pitali da li će odbornici tražiti smenu sudije koji je sudio bez dokaza".

Podsetimo, ona je – posle prvostepene osuđujuće presude Višeg suda za primanje mita – pravosnažno oslobođena optužbi pred Apelacionim sudom.

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!