Home InfoHronika Policija traži kradljivce đubriva, zove građane u pomoć!

Policija traži kradljivce đubriva, zove građane u pomoć!

redakcija

 

Smederevska policija pokrenula je potragu za Zvezdanom Topalovićem (37) i Dejanom Ristićem (35) iz Smedereva zbog sumnje da su na Dunavu opljačkali baržu u vlasništvu ruske firme “Kujbišev azot” i sa nje odneli 12,5 tona đubriva. Da bi osumnjičeni bili što pre pronađeni, policija moli građane da, ukoliko ih primete, odmah pozovu najbližu policijsku stanicu na broj telefona 192.
Pljačka u kojoj su Topalović i Ristić učestvovali otkrivena je 11. januara uveče, kada je posada ukrajinskog broda “Farkom” prijavila policiji da je jedna od barži usidrenih na Dunavu kod smederevske tvrđave obijena i da je sa nje ukradeno ukupno 12,5 tona veštačkog đubriva, u džakovima od po 50 kilograma.
 
– Trojica osumnjičenih su, specijalno napravljenim čamcem, u više navrata, sa barže ukrali đubrivo. Deo ukradene robe sakrili su na smederevskoj adi, a deo, oko 100 džakova, utovarili u kamion i za 250.000 dinara prodali vlasniku jedne poljoprivredne apoteke u okolini Smederevske Palanke, koji je deo đubriva dalje preprodao u okolini Mladenovca, a deo zadržao za sebe – kažu u Policijskoj upravi Smederevo.
 
Treći član ove grupe je uhapšen.
 
(D. K.)

Izvor: Telegraf

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!