Home InfoHronika Policija traga za bahatim razbojnikom

Policija traga za bahatim razbojnikom

by redakcija

Smederevska policija traga za višestrukim povratnikom u vršenju teških krađa, 27-godišnjim muškaracem iz Kostolca, koji je u bekstvu, i protiv koga je podneto više krivičnih prijava u proteklih nekoliko meseci zbog sumnje da je izvršio jedno razbojništvo, 21 tešku krađu i 3 neovlašćena korišćenja tuđeg vozila.  Ovim krivičnim delima je oštećenima naneo materijalnu štetu od oko 3 miliona i 200 hiljada dinara.

Osnovano se sumnja da je razbojništvo izvršio 5. oktobra ove godine, tako što je, provalivši vrata, ušao u jednu kuću u Smederevu, gde je zatekao vlasnicu, koju je probudila buka, i sa nje nasilno skinuo zlatni nakit, uz pretnje i fizičku silu.

Takođe je osumnjičen da je, u proteklih nekoliko meseci, nasilno ili kroz otključana vrata ili  prozore, ulazio u kuće oštećenih,  uzimao i odnosio novac, zlatni nakit, tehničke uređaje.

Osim privatnih kuća, u koje je, u nekoliko slučajeva, ulazio i dok su vlasnici u njima spavali, osumnjičeni je obijao i trgovinske radnje, iz kojih je odnosio vodovodni materijal, cigarete, piće i čokolade.

Za bahatim razbojnikomje raspisana potraga i zbog toga što nije stupio na izdržavanje zatvorske kazne, na koju je osuđen zbog prethodnih krivičnih dela.

Takođe, policija je  rasvetlila tri razbojništva i jedanaest teških krađa izvršenih na drzak način na području užeg i šireg centra Smedereva u proteklih nekoliko meseci.

Kao izvršioci identifikovana su dvojica osumnjičenih (21 i 19 godina) i dva maloletnika iz Smedereva.
Osnovano se sumnja da su izvršioci, u skoro svim slučajevima, pritrčavali sa leđa ženama koje su nosile torbe u rukama i na ramenu, ili imale novčanik u ruci.  Osumnjičeni su tokom saslušanja priznali izvršenje ovih krivičnih dela i protiv njih će krivične prijave biti podnete Osnovnom javnom tužilaštvu i Višem javnom tužilaštvu za maloletnike u redovnom postupku. 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!